De ING Groep is naar verluidt bezig met het ontwikkelen van een technologie die klanten een veilige methode biedt voor het opslaan en bewaren van cryptocurrencies.

Volgens een rapport van Reuters werkt de ING vanuit Amsterdam aan een ‘crypto-bewaar project’ dat nog altijd in de kinderschoenen staat. Het rapport beweert dat de ontwikkeling van een dergelijke service binnen crypto slechts één van meerdere initiatieven rond blockchain-technologie is waar ING momenteel aan werkt.

In een schriftelijke verklaring aan Reuters zei de bank:

“ING ziet toenemende mogelijkheden met betrekking tot digitale activa op zowel activa als back-up tokens.”

De bank benadrukte dat de ontwikkeling van deze technologie klanten de mogelijkheid biedt om digitale activa op te slaan en tegelijk te voldoen aan alle wet- en regelgeving. Hoewel de nieuwe ontwikkeling van ING veelbelovend klinkt waarschuwt het rapport dat de blockchain-industrie haar vruchten nog moet afwerpen en haar waarde in praktische zin zal moeten bewijzen.

“Een review door Reuters van meer dan 33 projecten, waarbij in de afgelopen vier jaar grote bedrijven betrokken waren en interviews met meer dan tien leidinggevenden werden gehouden, toonde aan dat de meesten niet voorbij de testfase zijn gekomen.”

ING en andere grote financiële instellingen willen echter vooruitlopen op de mogelijkheid dat traditionele activa zoals aandelen en obligaties zullen worden getokeniseerd. Een dergelijke evolutie kan een transitie naar blockchain-technologie noodzakelijk maken om het proces te stroomlijnen.