Onlangs heeft er iemand een duur foutje gemaakt op het Ethereum (ETH) netwerk. Vermoedelijk was het doel om ruim 10 duizend Ethereum te versturen. In plaats daarvan heeft de persoon in kwestie 10 duizend Ethereum meegegeven aan transactiefee en 0,55 Ethereum meegegeven als waarde van de transactie. 10 duizend ETH heeft omgerekend een waarde van 2,6 miljoen dollar.

De transactiefee is terecht gekomen bij SparkPool, een mining partij die heeft aangegeven hun best te zullen doen om deze fout ongedaan te maken.

Wie de persoon is blijft tot op heden nog onduidelijk, het enige wat we kunnen zien in de blockchain is dat het naar Bithumb werd verstuurd. Een foutje is snel gemaakt, en dit is zeker niet de eerste keer dat zoiets gebeurt op het netwerk van Ethereum.
Het gebeurt vaker dat de bedragen voor de fee en de transactie worden omgedraaid.

Reactie Vitalik Buterin (founder)

Op de bovenstaande tweet kwam een storm aan reacties met mensen die vonden dat dit nooit mogelijk had moeten zijn. Een twitteraar stelde een vraag aan Vitalik Buterin, de founder van Ethereum, hoe dit heeft kunnen gebeuren. Buterin beantwoorde deze tweet en gaf aan hier rekening mee te zullen houden in een aankomende update.