Ethereum-miners zijn terughoudend om hun activa te verkopen en lijken verdere prijsstijgingen te verwachten.

Ethereum miners die het netwerk laten draaien worden beloond met nieuwe Ether. Waar miners doorgaans deze Ether gebruiken om hun kosten te dekken lijken ze op dit moment wat terughoudend om te verkopen. De hoeveelheid Ethereum die door miners wordt vastgehouden staat op dit moment op een recordniveau in termen van Amerikaanse dollars volgens gegevens van het analyseplatform Santiment. Een terughoudendheid om te verkopen zou kunnen suggereren dat miners wachten op verdere prijsstijgingen.

Santiment verklaarde dat de 532.750 ETH op de balans van de miners het grootste gecombineerde saldo is van alle Ethereum miners bij elkaar sinds 13 juli 2016. Het bedrag komt overeen met ongeveer 0,45% van het totale circulerende aanbod van Ethereum, dat momenteel 117,8 miljoen ETH bedraagt.

De hash snelheid van Ethereum, dat vaak direct wordt gelinkt aan de gezondheid en veiligheid van het netwerk, zakte tijdens de uittocht van miners uit China samen met die van Bitcoin. De hash snelheid van Ethereum daalde eind juni tot 477 TH/s, maar is de afgelopen drie maanden volledig hersteld en steeg naar nieuwe pieken. Het is momenteel met 150% gestegen sinds het begin van het jaar.

Ethereum-miners lijken sinds begin augustus te zijn begonnen met het hamsteren van hun Ethers na de London hard fork. Een reden kan zijn dat de miners wachten op een verdere prijsstijging van hun munten. Na de lancering van EIP-1559, waarbij een deel van de transactiekosten zouden worden verbrand, is de algemene verwachting dat de koers van Ethereum nieuwe hoogtes zal bereiken. Sinds de upgrade op 5 augustus live ging, zou er al 473.120 ETH ter waarde van ongeveer $1,7 miljard verbrand zijn.