Ons platform biedt veel verschillende functies, waaronder de stop-loss functie. Maar wat is dat eigenlijk? En hoe werkt een stop-loss functie?

In dit artikel leggen we u uit wat een stop-loss en een buy order is en hoe deze zijn te gebruiken op ons platform.

Wat is een stop-loss?

Een stop-loss order is een order die u plaatst om een munt te kopen of verkopen zodra de koers een bepaalde prijs bereikt.

Als u een stop-loss order instelt voor 10% onder de prijs waartegen u de munt hebt gekocht beperkt u het verlies tot 10%.
Stelt u zich voor dat u 1 Ethereum hebt gekocht tegen een prijs van €230,-. Direct na het kopen voert u een stop-loss order in, bijvoorbeeld 10% onder de aankoopprijs. Op deze manier verkoopt u de munt automatisch zodra die 10% lager is dan toen u deze kocht, hiermee voorkomt u dus een groter verlies.

Wat is een buy order?

Maar wat nou als u juist een bepaalde winst wilt maken? Stel dat u verwacht dat Ethereum in de aankomende dagen €250,- zal bereiken, maar daarna weer daalt. In dit geval kunt u een verkooporder instellen op €250,- en uw winst pakken zonder risico te lopen dat u net te laat bent met het verkopen.

Het grootste voordeel van deze functie is dat u niet constant zelf de koersen in de gaten hoeft te houden.

Stop-loss en buy orders bij Bitcoin Meester

Bij Bitcoin Meester is het ook mogelijk om een stop-loss order in te stellen. Dit kan momenteel alleen via onze (mobiele) website, dit zal binnenkort ook vanuit de app mogelijk zijn. Hoe dit kan leest u hieronder!

Stap 1: inloggen

Voordat u aan de slag kunt met het plaatsen van orders moet u eerst ingelogd zijn. Heeft u nog geen account? Maak dan hier uw account aan.

inloggen

Stap 2: Euro’s storten op uw Bitcoin Meester account

Wanneer u een order plaatst worden er credits/euro’s gereserveerd. Hiervoor moet u dus euro’s storten. Heeft u die al op uw account staan? Dan kunt u verder naar stap 3!

Stap 3: Munt selecteren waarop u een order wilt uitvoeren – Wilt u een koop of verkooporder uitvoeren?

Voor dit voorbeeld nemen we Ethereum. Wanneer u naar de pagina gaat van de betreffende munt ziet u 3 verschillende knoppen. Kopen, Verkopen en Geavanceerd. Klik hier op ‘Geavanceerd’, u ziet het onderstaande op uw scherm verschijnen.

Verkopen bij prijs hoger dan:

Deze optie is pas beschikbaar als u de munt(en) in bezit heeft. Hierbij verkoopt u uw munt(en) zodra deze een bepaalde prijs raken.

Voorbeeld: U koopt 1 Ethereum voor €230,-, u bent ervan overtuigd dat deze binnenkort de €250,- gaat aantikken en daarna ook weer zal dalen. In dit geval kunt u deze optie het beste gebruiken en ervoor zorgen dat uw munten automatisch worden verkocht.

Verkopen bij prijs lager dan

Ook deze optie is pas beschikbaar als u de munt(en) in bezit heeft. Hierbij verkoopt u uw munt(en) zodra deze onder een bepaalde prijs komen.

Voorbeeld: U koopt 1 Ethereum voor €230,- maar u bent er niet helemaal zeker van dat deze zal stijgen. In dit geval kunt u deze optie gebruiken om uw eventuele verlies te beperken. Wanneer u besluit dat u in het slechtste geval niet meer dan 10% wilt verliezen stelt u een verkooporder in voor een prijs lager dan €207,-.

Kopen bij bepaalde prijs

Voor deze optie hoeft u niet in het bezit te zijn van de munten, u hoeft slechts euro’s op uw account te hebben staan. Hiermee koopt u een bepaalde hoeveelheid munten zodra de munt een bepaalde prijs raakt.

Voorbeeld: U heeft net 1 Ethereum verkocht met 10% winst tegen een waarde van €250,-. U verwacht dat deze weer zal dalen tot een prijs van €220,- In dit geval stelt u een kooporder in op €220,- om uw munt terug te kopen.

Belangrijk om te weten!

Wanneer u een stop-loss heeft ingesteld wordt een munt of een bedrag gereserveerd, dat houdt in dat u er verder niets mee kunt doen ten tijde van uw order. Wilt u toch uw munten eerder opnemen? Of uw euro’s uitgeven aan wat anders? Dan zult u uw order eerst moeten annuleren. Ook kunt u slechts 1 van de order variaties tegelijkertijd laten draaien. Het is dus niet mogelijk om uw koop en verkooporder tegelijkertijd in te stellen.