De koersen vliegen de laatste weken weer in een rap tempo omhoog, alles wijst erop dat we weer in een nieuwe bullrun belanden. Tijdens de bullrun kunnen beleggers ervoor kiezen om te HODL’en of om flink te gaan traden. Maar voor alles geldt: denk goed na wat je doet. 

Mede door de stijgingen staat de Crypto Fear and Greed index weer op een niveau van 75. Dit is een maatstaf voor sentiment die zich richt op volatiliteit, het volume en de activiteiten online als social media.

Een aantal crypto-veteranen delen inmiddels hun adviezen die ze hebben meegenomen uit de vorige bullrun. Zo gaf Taylor Monahan, de mede-oprichtster van MyEtherWallet, haar adviezen in een Twitter thread.

Zo wees ze er onder andere op dat de uitbundigheid van een bullmarkt steevast slechte acteurs aantrekt die op kwetsbare investeerders jagen.

“Zij zullen veel geld verdienen en andere mensen zullen veel verliezen omdat de uitbundigheid, FOMO, hebzucht en hype de krachtigste dingen op aarde zijn”, schreef ze.

Monahan waarschuwde daarbij ook dat de tijd voor accumulatie langzaam voorbij is en gaf het advies om het grootste gedeelte van hun funds in cold-storage te bewaren. Ook waarschuwde Monahan dat je als investeerder niet meer te hard moet zoeken naar glanzende nieuwe munten en dat (nieuwe) investeerders alleen geld moeten investeren dat ze niet vandaag of morgen nodig hebben.

Dit klinkt makkelijk, maar in realiteit is het voor een hoop mensen lastig om de emoties buiten spel te zetten. Chris Burniske, een toonaangevende crypto-onderzoeker zei in een tweet dat het “moeilijk was om adequaat voorbereid te zijn” op een bull run. Burniske verwacht dat het enthousiasme van “crypto diehards” 10 keer zo groot zal zijn als in 2017, wat impliceert dat er roekeloos kan worden gekocht en verkocht in het licht van wilde voorspellingen.