De prijsdaling van de Bitcoin-prijs op maandag viel samen met een enorme piek in activiteit op spot-, optie- en futures markten.

De handel in Bitcoin (BTC) steeg enorm op alle beurzen wereldwijd, ook toen de BTC-koers een correctie onderging. Volgens gegevens van crypto-onderzoeksbureau Messari is het werkelijke handelsvolume van 24 uur per dag ongeveer $22,3 miljard.

In slechts één dag hebben de beurzen meer dan een derde van dat het weekrecord, wat staat op $60 miljard, verwerkt. Als dit tempo aanhoudt zou dit kunnen wijzen op een nieuw recordniveau tegen het einde van de week.

Gezien de snelle Bitcoin koers opleving van $31.000 naar $35.000, valt te stellen dat een groot deel van de handelsactiviteit werd aangedreven door de koopmogelijkheid van BTC onder de recente prijs. 

De gegevens van zowel Messari als Glassnode laten inderdaad positieve netto Tether-uitwisselingsstromen zien, wat wijst op een aanhoudende belangstelling voor BTC met de prijs nog steeds ongeveer $6.000 onder zijn hoogste punt ooit.

De piek in de handelsactiviteit van maandag beperkte zich niet alleen tot de beurzen. Ook de derivatenmarkt zag een flinke groei in handelsactiviteit, waarbij de Bitcoin-opties en futures-arena enorme volumes kenden. Gegevens van Skew schatten het handelsvolume van BTC-futures van gisteren op meer dan $ 170 miljard.

CME alleen overschreed bijna de handelsmarkering van $ 5 miljard en vestigde een nieuw 24-uurs volumerecord. Het volume van Bitcoin-opties overschreed maandag ook de grens van $ 2 miljard.