*De helft van de Amerikaanse beleggers refereert naar de resultaten van het onderzoek van Grayscale investments onder 1000 respondenten.

Digital Asset Manager Grayscale Investments heeft de resultaten gepubliceerd van een onderzoek naar de interesse van investeerders. Hieruit blijkt dat de interesse in bitcoin (BTC) als belegging toeneemt. Het online onderzoek werd uitgevoerd onder 1.000 Amerikaanse consumenten tussen 26 juni 2020 en 12 juli 2020. Alle respondenten waren tussen de 25 en 64 jaar oud en hadden de primaire of gedeelde verantwoordelijkheid voor de financiële besluitvorming van het huishouden en doen aan een vorm van persoonlijk beleggen, met ten minste $10.000 aan door huishoudens belegd vermogen. (exclusief pensioenregelingen op de werkplek of onroerend goed) en ten minste $50.000 aan gezinsinkomen.

In de “Bitcoin Investor Study” die vandaag werd gepubliceerd door Grayscale, is te zien dat ruim de helft (55%) van de ondervraagden geïnteresseerd zijn in het kopen van bitcoin (BTC) in 2020. Vorig jaar was dit nog slechts 36% wat neerkomt op een stijging van 19% in een jaar. Uit de onderzoeksresultaten blijkt ook dat de meerderheid van de bitcoin-investeerders in de afgelopen 12 maanden toewijzingen heeft gedaan, waarbij 38% in de afgelopen vier maanden investeerde, 26% vijf tot zes maanden eerder en 19% zeven tot twaalf maanden geleden.

In het onderzoek wordt specifiek ingegaan op het coronavirus en de impact daarvan op de beleggingen. Dit blijkt de sterkste aanjager te zijn van de bitcoin-investering de afgelopen periode. Zo gaf 63% van de ondervraagden aan dat het hen ertoe heeft aangezet om te investeren in bitcoin.

Mainstream adoptie  

Bijna de helft van de respondenten zei te geloven dat digitale valuta tegen het einde van het decennium mainstream zouden worden. Beleggers voelden zich aangetrokken tot bitcoin vanwege de lage instapkosten en het potentieel als groeimedium, genoemd als een motiverende factor met 59% (tegen 51% in 2019).

De mainstream adoptie is nog niet zonder negatieve randjes. Zo werd er vastgesteld dat van de mensen tussen 55-64 jaar slechts 40% bekend was met bitcoin en slechts 30% zou overwegen om te investeren. Onder de oudere leeftijdsgroep vond 81% dat bitcoin te volatiel was, terwijl 84% zei dat het te riskant was voor hun investeringslust en profiel.

Het hele rapport is hier gratis in te zien.