KB Kookmin Bank, de grootste bank van Zuid-Korea, gaat binnenkort een eigen cryptocurrency custody service, oftewel een bewaardienst voor digitale munten als bitcoin (BTC) en ether (ETH) lanceren. Dat meldt het Zuid-Koreaanse Digital Today op 27 maart.

Volgens de publicatie heeft de bank eind januari een handelsmerk-aanvraag ingediend voor “Kookmin Bank Digital Asset Custody (BKADC),” bij de Korean Intellectual Property Office (KIPO). Dit is een verwijzing naar de dochteronderneming van de bank gericht op het opslaan van digitale activa.

Naast het bewaren van crypto van klanten zal de nieuwe dienst ook fondsen en aandelen beheren, buitenlandse valuta omzetten in Koreaanse won en handelsdiensten aanbieden aan institutionele investeerders.

Digital Today meldt dat de verwachting omtrent de lancering van BKADC hoog zijn en dat grote concurrenten als Shinhan Bank, Hana Bank, Woori Bank en NH Nonghyup Bank wellicht in de voetsporen zullen treden van KB.

“KB Kookmin Bank is een van de meest toonaangevende commerciële banken in Korea. Het binnenhalen van virtuele activa door KB Kookmin Bank kan een katalysator zijn om de hele financiële sector te transformeren, zoals die van financiële investerings-, effecten-, creditcard- en verzekeringsmaatschappijen.”

Aldus Digital Today. Verder meldt de publicatie dat het opzetten van deze dienst bijna afgerond is; de aanvraag voor het handelsmerk is een van de laatste stappen. Toch zou het proces van de goedkeuring nog tussen de 6 en 24 maanden kunnen duren.

Tevens dient de bank ook nog vergunningen te ontvangen van de financiële toezichthouders van Zuid-Korea, de Financial Services Commission (FSC) en de Financial Supervisory Service (FSS). Het is vooralsnog onbekend of de KB al aanvragen hieromtrent heeft ingediend.

Vorig jaar juni kondigde KB aan dat het begonnen was aan een samenwerkingsverband met technologiebedrijf Atomrigs Labs voor de ontwikkeling van de opslagdienst. Atomrigs bouwt producten die cryptocurrencies veiligstellen met behulp van zogenaamde multi-party computation (MPC) cryptografie-technologie.

Eerder deze maand maakte het parlement van Zuid-Korea bekend dat het handelen in cryptocurrencies nu legaal is in het land. Het heeft naar verluidt meer dan twee jaar gekost voor het parlement om tot een beslissing te komen. De nieuwe regelgeving gaat wel gepaard met strengere anti-witwasmaatregelen voor crypto-gerelateerde bedrijven zoals cryptocurrency exchanges.