Vermogensbeheerder Grayscale heeft op 18 januari een flinke hoeveelheid bitcoin toegevoegd aan haar portefeuille. Volgens verschillende gegevensbronnen heeft Grayscale maandag in totaal 16.244 BTC ($607 miljoen) gekocht.

Een opvallend detail is dat deze hoeveelheid 18x groter is dan wat er op 18 januari werd gedolven door miners. De genoemde bedragen zijn enkele van de grootste die ooit zijn opgetekend. Het bedrijf deed voorheen dagelijkse aankopen, maar stopte hiermee tijdens de vakantieperiode en verlaagde zijn toewijzingen in de eerste week van het nieuwe jaar.

De activiteiten van maandag brengen het totale beheerd vermogen van Grayscale op bijna $23 miljard. Het totaal is in 2020 vertienvoudigd.

Grayscale kocht in het vierde kwartaal van 2020 gemiddeld $251 miljoen aan Bitcoin per week. Deze week zit Grayscale al op een bedrag van $607 miljoen en vorige week kocht het bedrijf voor $700 miljoen aan bitcoin.

De recente aankopen door Grayscale onderstrepen zowel het voortdurende vertrouwen van Grayscale in Bitcoin als een langetermijn investering.

“Er is een enorme institutionele vraag en het meeste daarvan is stil”, zei Tyler Winklevoss, mede-oprichter van Gemini Exchange vorige week, terwijl hij de goud-guru Peter Schiff hekelde omdat hij beweerde dat spelers eigenlijk niet geïnteresseerd zijn in Bitcoin.

Gegevens van on-chain analysebureau CryptoQuant onthullen ondertussen veranderingen in het koopgedrag van Grayscale, waarbij eind 2020 de grootste korte termijn stijging van BTC-posities in het jaar te zien was.

Eerder voerden analisten van JPMorgan aan dat de instroom in de Grayscale Bitcoin Trust $ 100 miljoen per dag zou moeten behouden om Bitcoin een kans te geven om $ 40.000 prijsniveaus terug te vorderen.