Grayscale, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, heeft Chainlink’s native token LINK toegevoegd aan het Digital Large Cap Fund. Grayscale is een van de grootste Bitcoin-investeerders ter wereld en heeft naast Chainlink en Bitcoin nog een aantal andere cryptocurrencies in het aanbod.

Recent werd XRP nog verwijderd uit het fonds door Grayscale in verband met rechtszaak door de Amerikaanse SEC.

Het toevoegen van Chainlink aan het Grayscale Trust is een mooie toevoeging voor Chainlink zelf gezien het feit dat het voor grotere institutionele beleggers makkelijker en aantrekkelijker wordt om Chainlink te kopen en te verkopen.

Wat is Chainlink?

Chainlink (LINK) is een gedecentraliseerd oracle-netwerk wat slimme contracten verbind met gegevens uit de echte wereld. LINK is de native cryptocurrency van het Chainlink netwerk en wordt gebruikt om node-operators mee te betalen en hiermee het netwerk draaiende te houden. Het Chainlink-netwerk maakt gebruik van een reputatiesysteem. Het reputatiesysteem zorgt ervoor dat de node operators met een grote hoeveelheid LINK tokens worden beloond met grotere contracten, terwijl het niet leveren van nauwkeurige informatie resulteert in een reductie van tokens. Ontwikkelaars omschrijven LINK als “een ERC20-token, met de aanvullende ERC223 ’transfer and call’-functionaliteit voor overdracht (adres, uint256, bytes), waardoor tokens kunnen worden ontvangen en verwerkt door contracten binnen een enkele transactie.”