De digitale assets manager Grayscale Investments heeft een volgende mijlpaal bereikt, op 14 december 2020 beheert het bedrijf namelijk voor het eerst $13 miljard aan vermogen.

Grayscale deelde gegevens op hun Twitter account waarmee ze aantonen nu voor $13 miljard aan vermogen te beheren. Hiervan blijven de grootste posities in bitcoin. Zo bezit Grayscale Bitcoin Trust nu voor $10,82 miljard aan bitcoin. De rest is verdeeld over Ethereum ($1,72 miljard), Litecoin ($74,8 miljoen), Bitcoin Cash ($58,6 miljoen), Ethereum Classic ($74,3 miljoen) en een aantal kleinere posities in XRP, Stellar Lumens en Zcash. 

Een opvallend detail is dat de Ethereum Trust op 10 december 2020 nog 131.455 Ether heeft toegevoegd aan het fonds. Dit komt neer op een waarde van om en nabij de $74 miljoen.

De reden voor deze recente uitbreiding van het Ethereum portfolio kan worden gevonden in een recent interview door Michael Sonnenshein, de managing director van Grayscale. In het interview met Bloomberg vertelde Sonnenshein “In de loop van 2020 zien we een nieuwe groep investeerders die voornamelijk op Ethereum gericht zijn en in sommige gevallen alleen Ethereum. Er is een groeiende overtuiging rond Ethereum als beleggingscategorie.”

Een groter aandeel in Ethereum is dus een logische stap.

Ethereum heeft sinds 1 januari dit jaar tot nu een rendement opgeleverd van 360%, dat is meer dan het dubbele rendement van Bitcoin sinds 1 januari.