De cryptocurrency-markt ligt momenteel behoorlijk op z’n gat in termen van algemene interesse. De markt is in de tweede helft van dit jaar met 50% gekelderd en de aandacht lijkt af te nemen. Google-zoektrends zijn vaak een goede indicator van wat wel of niet hot is en daar blijkt echter uit dat de naderende Bitcoin halving elke dag zorgt voor meer interesse.

Volgens deze aftelwebsite is de Bitcoin-halvering nu slechts 160 dagen van ons verwijderd. Dit evenement, dat eens per vier jaar plaatsvindt, zal de beloning per block verlagen van 12,5 bitcoin naar 6,25 bitcoin (BTC) en de schaarste daarmee alleen maar vergroten. In voorgaande jaren waren er ook grote bullish marktbewegingen rond de halvering.

Vanwege deze speculatieve aard groeit de belangstelling en willen mensen meer weten. Wanneer er een kans bestaat om snel geld te verdienen, dan is de massa er als de kippen bij. Volgens Google Trends zijn alle crypto-gerelateerde zoekopdrachten dit jaar gedaald, op één na. Bitcoin-halvering blijft interesse genereren en zal dit de komende zes maanden hoogstwaarschijnlijk blijven doen.

Zoekopdrachten naar ‘Bitcoin-prijs’ spiegelen doorgaans de trend qua prijs. Dit jaar piekten de zoekopdrachten in juni en daalden deze daarna precies zoals de prijs van BTC. Alleen de halvering heeft in de tweede helft van dit jaar meer belangstelling gewekt en er zijn een aantal redenen waarom.

Op dit moment zijn er ongeveer 289.000 bitcoins te minen vóór de volgende halvering. Met de huidige prijs komt dit neer op ongeveer €1,9 miljard aan bitcoin: slechts 1,6% van de totale marktkapitalisatie. Bitcoin heeft een inflatiepercentage van 3,7% per jaar, maar na de halvering daalt dit percentage tot 1,8%.

Er zijn grote bullruns geweest na de halveringen in 2012 en 2016 en er is vooralsnog geen reden dat 2020 anders zou moeten zijn. Het enige dat anders is, is dat de markten momenteel nog steeds flink bearish zijn met BTC die 46% lager staat dan het hoogtepunt van eerder dit jaar. 

Hoe dan ook, mensen zijn nieuwsgierig en willen meer weten, zo blijkt uit de Google-zoekopdrachten. Dit kan nieuwe handelaren ertoe brengen in te stappen en de markt tot een omslag qua sentiment te drijven. 

Wat er ook gebeurt, de komende maanden kunnen interessant worden!