Sinds de halving begin deze week heeft plaatsgevonden heeft er ruim $220 miljoen aan Bitcoin (BTC) exchanges verlaten.

Volgens data van analysebureau Glassnode zijn er bijna 24.000 bitcoins sinds de halving heeft plaatsgevonden van exchanges gehaald. De trend waar Bitcoin uit exchanges stroomt begon medio april en heeft zich voortgezet met slechts een kort uitstel in de uren voor en na de halving.

Dit zou een aantal ontwikkelingen kunnen betekenen: Huidige gebruikers nemen liver verantwoordelijkheid voor hun eigen fondsen in plaats van dit op de beurs te laten staan, of dat het “halving-effect” veel nieuwe gebruikers trekt die bitcoin zien als een waardeopslag voor de lange termijn in plaats van een handelsmiddel.

Veiligheid van crypto op de exchange

In de loop der tijd zijn er een hoop vraagtekens gezet bij de beveiliging van exchanges, en voornamelijk de verantwoordelijkheid die de gebruikers zouden moeten nemen. In het verleden zijn er een aantal hacks geweest waarbij grote hoeveelheden munten verloren gingen. Vandaag de dag slaan de meeste beurzen echter hun munten ‘koud’ oftewel offline op, waardoor er in het geval van een hack de schade beperkt zou blijven. Zo bewaart Bitcoin Meester 95% van de munten van haar klanten offline. Echter blijft er een grote verantwoordelijkheid bij de gebruiker liggen, zoals een sterk wachtwoord, een emailadres met een uniek wachtwoord en het gebruik van Google Authenticator.

Lees meer: Hoe veilig is mijn account bij Bitcoin Meester?

De top 10-exchanges bevatten bijna 13% van het totale circulerende Bitcoin-aanbod met meer dan 2.300 ($ 21,7 miljard) BTC in wallets van hun klanten. Coinbase staat bovenaan de lijst met bijna 1 miljoen BTC (5,2%) onder hun controle, waarvan velen beweren dat het genoeg is om de prijs van Bitcoin in een opwelling te manipuleren.

Meer Bitcoin-houders dan ooit

Het aantal dagelijks actieve Bitcoin-adressen is voor de derde keer ooit meer dan 1 miljoen. Voordien zag het aantal actieve gebruikers pas halverwege juni 2019 vergelijkbare volumes en de bull run eind 2017. De halving lijkt dus een positief effect te hebben op de activiteit van het netwerk.