Elon Musk, CEO van Tesla, eigenaar van SpaceX en een van de meest controversiële figuren in de crypto wereld, heeft bevestigd dat Tesla “hoogstwaarschijnlijk” het accepteren van Bitcoin-betalingen zal hervatten in de toekomst. Deze uitspraak komt nadat het bedrijf eerder besloot te stoppen met het accepteren van de cryptovaluta nadat er zorgen waren om het hoge energieverbruik. Na enig onderzoek naar de verbeteringen in de energiemix die wordt gebruikt om de cryptocurrency te minen lijkt Musk er toch weer wat vertrouwen in te hebben. 

Tijdens de ‘B Word’-conferentie zei Musk woensdag dat er al verbeteringen zijn doorgevoerd en dat Tesla meer due diligence zal doen om dit te bevestigen. Hij verwacht dat de autoproducent cryptobetalingen opnieuw zal gaan accepteren in de nabije toekomst.

“Ik wilde wat meer due diligence om te bevestigen dat het percentage van het gebruik van hernieuwbare energie hoogstwaarschijnlijk 50 procent of meer is, en dat er een trend is om dat aantal te verhogen, en als dat zo is, zou Tesla de acceptatie van bitcoin hervatten”, zegt Musk. zei. “Hoogstwaarschijnlijk is het antwoord dat Tesla de acceptatie van bitcoin zou hervatten”, voegde hij eraan toe. 

Tesla is eerder dit jaar voor $1,5 miljard dollar ingestapt in de cryptocurrency en de CEO van Tesla zei dat hij een ook een aanzienlijke persoonlijke investering in bitcoin heeft bovenop de investering van Tesla. Daarnaast kondigde Musk aan dat hij kleinere Ethereum- en Dogecoin-holdings heeft.

 Het afgelopen jaar heeft Tesla zich op verschillende niveaus diep in de cryptocurrency-wereld verdiept. Eerder dit jaar investeerde Tesla $1,5 miljard in Bitcoin. Kort daarna begon de automaker de cryptocurrency te accepteren als betaling voor nieuwe voertuigen. Later sprak CEO Musk zelfs over het potentieel van Tesla om Dogecoin te accepteren als betaling voor zijn voertuigen. Een aantal weken later deed Tesla echter een stap terug met crypto door de Bitcoin-betalingsoptie te verwijderen. Het bedrijf maakte zich zorgen over de energiebehoeften van het Bitcoin-netwerk. Destijds merkte Tesla op dat ze hun belang in Bitcoin niet verkochten en dat ze van plan waren om Bitcoin-betalingen te hervatten zodra het netwerk een hogere mix van hernieuwbare energie laat zien.