Disclaimer: dit artikel bevat geen financieel advies en is bedoeld voor educatieve doeleinden.

Door: John van Meer (de Bitcoin Consultant)

Bitcoin prijs wekelijkse grafiek

De bitcoin koers is mooi aan het stijgen binnen een opwaarts kanaal, maar heeft sinds de start van de stijging begin januari nog geen higher low gevormd op de grafiek. Zonder de higher low is er nog geen wekelijkse trendverandering. Met de huidige stijging richting de $9775 is een correctie richting de zone van de Fibonacci tool een logische target voor de correctie. Dit kan nog even uitblijven, want de dagelijkse RSI koelt steeds af wat ruimte geeft om te blijven stijgen.

De zone bevindt zich tussen de 0.382 en 0.618 niveaus. Nu is de 0.618/$8000 zeker mogelijk, laat dat duidelijk zijn. Maar een correctie richting een nog openstaande futures gap ($8540 – $8585, figuur 2) is mogelijk. We zien daar ook samenvloeiing van meerdere support punten waaronder de 21 wekelijkse EMA. Daarnaast was $8500 eerder een sterke wekelijkse resistance waar we doorheen gebroken zijn en dat zou het een R/S (resistance/support) flip maken.

In een bearish scenario breekt support van de $7800 – $8000 prijs range tijdens de correctie. In dat geval is een nieuwe bodem nog mogelijk. Anders acht ik de kans vrij klein. In dit filmpje geef ik een uitgebreide analyse waarom ik denk dat we de bodem hebben gezien.

Figuur 1: De koers stijgt elke week flink en loopt nu tegen weerstand aan bij $9775.

CME futures gap

Inmiddels is op $4 na de bovenste futures gap gevuld op $9120 – $9255 (figuur 2). Daaronder zit nog wel een kleine gap tussen, $8540 – $8582. De gap daaronder tussen $7675 – $7725 is al wel deels gevuld. En de kans is redelijk klein dat we nog corrigeren naar die gap. 

Figuur 2

Bitcoin prijs dagelijkse grafiek

In figuur 3 is de koers uit een bull flag omhoog uitgebroken, nadat het geheel bullish standhield op de 0.382 Fib niveau. De technische target van de bull flag is $10.600, maar er zit sterke resistance op $10.300, dus ik verwacht dat we daar misschien niet doorheen komen. Verder zal de koers waarschijnlijk rond $10.000 ook nog de enige weerstand kunnen verwachten, dus het kan nog een paar dagen duren voordat we er komen.

Op de dagelijkse grafiek zou in bearish geval de koers nu gaan corrigeren en dan is er support te vinden op $9600, $8800 waar de 200DMA loopt en daaronder zit de samenvloeiing van $8500 support. Maar zolang de 12EMA/blauwe lijn wordt gehouden behouden de bulls hun dominantie van de beweging.

Figuur 3: De groene balk is door middel van een bull flag verbroken. De technische target van de bull flag is $10.600.

Bitcoin prijs 4 uur grafiek

Op de 4uur grafiek in figuur 4 zien we dat de bull flag met goed volume is uitgebroken en bij de derde test de groene resistance box heeft weten te breken. Er is ook weer een bullish cross geweest van de 12EMA met de 26EMA. Dit geeft ook weer aan dat de bulls volledig de controle hebben op dit moment. 

Na uitbraak van de volume is de koers kortstondig teruggetrokken naar de 0.382 Fibonacci niveau om vervolgens weer verder door te stijgen. Ik verwacht eigenlijk dat we met de 12EMA als support de komende dagen richting de $10.300 zullen gaan. Zeker als we kort terugtrekken en de $9600 support houden door de 4u RSI die overbought is op het moment. Daaronder is ook $9400 een sterke support. Dit is allemaal op de 4uur grafiek. Op de hogere timeframes zie ik de koers potentieel nog terugzakken naar $8800 – $8500.

Figuur 4: Er is veel bullish volume bij de bull flag uitbraak en de koers is door de groene resistance blok gebroken.

Conclusie

De koers blijft erg bullish bewegen en zoals ik vorige week al schreef was er een grote kans dat we eerst naar $9800 zouden gaan voordat de correctie zou komen. Nu is het goed mogelijk dat de koers doorgaat naar de $10.300 vanwege de bull flag die positief is uitgebroken. Maar een correctie op de wekelijkse grafiek voor een higher low blijft nog nodig.

Het kan zijn dat de bull flag de koers eerst richting de $9800 brengt voordat er een correctie plaatsvindt richting de support targets op $8800 – $8500.

John van Meer – de Bitcoin Consultant

De Bitcoin Consultant is al jaren bezig om het grote publiek over cryptocurrency te onderwijzen door middel van webinars, seminars en online cursussen. De nieuwste is de online trade cursus waarmee je de grafieken leert lezen en tools gebruiken om succesvol te kunnen traden!

Elke dinsdag is hij te vinden bij Blockdam waar hij samenwerkt met andere blockchain enthousiasten aan een Decentralized Autonomous Organisation (DAO).

Hou mijn Facebook/Twitter/website in de gaten voor andere interessante updates over crypto!