Bij Bitcoin Meester bieden we ruim 200 verschillende coins aan. Het is uiteraard van belang dat je weet wat je koopt, vandaar dat we verschillende cryptocurrencies die we aanbieden uitlichten en kijken naar wat het project biedt en waar de coin of token voor dient. Deze week hebben we Flow coin toegevoegd welke u nu kunt kopen en verkopen met een euro pair!

Wat is Flow?

Flow is een recent gelanceerde blockchain van dezelfde ontwikkelaars die onder andere CryptoKitties hebben ontwikkeld. De Flow blockchain ondersteunt de Flow crypto en is gebouwd voor het maken van consumenten toepassingen die crypto-compatible zijn. Bijvoorbeeld games en de digitale middelen die binnen de games worden gebruikt. Omdat Flow begrijpt dat deze games mogelijk tientallen miljoenen gebruikers kunnen hebben, concentreren ze zich op het creëren van een snel platform met hoge een hoge doorvoersnelheid. Nu horen we u denken, wat is Flow coin? De coin welke is gekoppeld aan het Flow netwerk is $FLOW. Deze coin is de native-asset van het netwerk en wordt gebruikt om de blockchain aan te drijven.

Een van de voornaamste speerpunten van Flow is de gebruiksvriendelijkheid van het netwerk voor ontwikkelaars. Een ander belangrijk punt van de Flow blockchain is de snelheid, iets wat vaak een obstakel vormt voor de adoptie van blockchain technologie en een belemmering kan zijn voor bedrijven om de stap te zetten. 

Flow lost het probleem van schaalbaarheid op zonder hierbij gebruik te maken van sharding, en maakt in plaats hiervan gebruik van een unieke architectuur waarmee het enorme verbeteringen in snelheid en doorvoer mogelijk maakt. De Flow blockchain maakt het mogelijk voor ontwikkelaars om nieuwe unieke en crypto-enabled bedrijven en dApps te bouwen. Flow-applicaties stellen de consument tevens in staat om controle te houden over hun eigen gegevens. Dit zorgt er onder andere voor dat de consument bijvoorbeeld non-fungible tokens (NFT’s) kan maken welke vervolgens kunnen worden verhandeld, onder andere met de Flow coin. 

Waarom Flow?

Flow is zo gebouwd dat slimme contracten op vrijwel dezelfde manier kunnen worden samengesteld als bijvoorbeeld legoblokjes in elkaar worden geklikt. 

Flow is gemaakt met vier pijlers die het een unieke blockchain maken:

  • Architectuur met meerdere rollen

Flow is ontworpen om op te schalen naar miljarden gebruikers zonder de noodzaak van sharding en zonder de decentralisatie van het consensus mechanisme te verminderen.

  • Resource-georiënteerd programmeren

Flow gebruikt een nieuwe programmeertaal genaamd Cadence om zijn slimme contracten te schrijven. Cadence is gemaakt om gemakkelijker te zijn voor ontwikkelaars en veiliger voor gebruikers.

  • Ergonomisch voor ontwikkelaars

Met upgradebare slimme contracten en ingebouwde ondersteuning voor logboekregistratie voor de Flow Emulator, is het Flow-netwerk ontworpen voor resultaten.

  • Onboarding van consumenten

Flow is ontworpen voor reguliere consumenten, waarbij betalingen een veilige en wrijvingsarme weg van fiat naar crypto katalyseren.

Traditionele blockchains vereisen dat alle nodes de volledige status van de blockchain opslaan. Dit maakt de nodes veelal traag en resource-intensief. De nodes zijn tegelijkertijd ook verantwoordelijk voor het verwerken van elke afzonderlijke transacties in de blockchain.

Flow heeft deze architectuur verbeterd door een pijplijn architectuur te maken die de taken opneemt die gewoonlijk door een node zouden worden gedaan, en deze over vijf verschillende node types te scheiden. Dit verbetert de efficiëntie van de nodes aanzienlijk, aangezien het overtollige inspanningen aanzienlijk vermindert.

De Flow blockchain heroverweegt ook veel van de ontwerpkeuzes om de bruikbaarheid van de blockchain te verbeteren, niet alleen voor ontwikkelaars, maar ook voor consumenten. Deze nieuwe ontwerp functies omvatten upgradebare slimme contracten, door mensen leesbare beveiliging en meer.

Het resultaat van al deze veranderingen en verbeteringen is een enkele staat die wordt gedeeld door alle slimme contracten. Dit zorgt ervoor dat elke afzonderlijke transactie die door de blockchain wordt verwerkt, volledige ACID-garanties heeft. Door deze aanpak te volgen, heeft Flow het voor ontwikkelaars mogelijk gemaakt om gemakkelijk en veilig de code van andere ontwikkelaars te hergebruiken.

Flow Use Cases

Flow is gemaakt als een betrouwbaar platform en kan gebruikers geheel nieuwe voordelen en functies bieden. Er zijn een aantal use-cases en ervaringen die kunnen worden geleverd door het Flow-ecosysteem. Bijvoorbeeld:

  • Artiesten of bands die crypto-tokens gebruiken om miljoenen fans nieuwe manieren te bieden om hun fandom te laten zien
  • Games die spelers belonen voor het toevoegen van waarde en activa en identiteiten mogelijk maken die gebruikers kunnen aannemen in oneindige open omgevingen.
  • Platforms voor sportfans over de hele wereld om geverifieerde, authentieke digitale memorabilia in beperkte oplage in realtime te verhandelen.

Daarom is het zo belangrijk voor Flow om samen te werken met enkele van de sport- en entertainment reuzen van de wereld. Deze omvatten de NBA en UFC, evenals Warner Music Group en game-ontwikkelaar Ubisoft.

Conclusie

Flow is ontworpen om een ​​snellere blockchain te bieden met een hogere doorvoer en betere veiligheid voor zijn slimme contracten zonder de noodzaak van het gebruik maken van sharding. Tot dusver lijkt het erop dat het ontwikkelteam al deze taken met succes heeft voltooid. De pijplijn architectuur die door Flow wordt gebruikt heeft bovenstaande issues opgelost. In het netwerk is de Flow coin enorm belangrijk en heeft het een daadwerkelijk use-case.

Het project is zeer succesvol geweest in het toevoegen van partners, en het allereerste project dat op Flow is gebouwd – NBA Top Shots – is ongelooflijk populair geworden nu de vraag naar NFT’s begin 2021 een enorme groei fase doormaakt. Bovendien zouden projecten van Ubisoft en Warner Music Group de verbluffende resultaten van de NBA Top Shots kunnen overtreffen.

Het FLOW-token zelf is net zo winstgevend als de NBA Top Shots NFT’s, wat een indicatie is van hoe populair en winstgevend dit netwerk in de toekomst zou kunnen worden als de vraag en honger naar NFT’s blijft groeien.