Cameron en Tyler Winklevoss, ook wel bekend als de ‘Bitcoin Billionaires‘, zullen binnenkort te zien zijn op het witte doek.

Stampede Ventures, een productiebedrijf van de voormalige Warner Bros president Greg Silverman, werk momenteel samen met de gebroeders Winklevoss aan een film over het verhaal van de broers zoals afgebeeld in het bestseller boek Bitcoin Billionaires.

Volgens een rapport van Deadline, een toonaangevende nieuwssite over Hollywood en entertainment nieuws, zal de film worden geproduceerd door Jon Berg, een regisseur met titels als Wonder Woman en Aquaman achter zijn naam.  

Het boek werd in 2019 geschreven nadat de Winklevoss-tweeling crypto-miljardairs werden. De auteur van het boek is Amerikaan Ben Mezrich, geen onbekende van de tweeling.

De gebroeders Winklevoss verworven bekendheid na Mezrichs andere best verkochte boek ‘The Accidental Billionaire’, dat als inspiratie diende voor de Oscar-winnende film ‘The Social Network’ wat gaat over het ontstaan van Facebook.

In dat boek beschrijft Mezrich de juridische strijd van de Winklevoss broeders met Facebook oprichter Mark Zuckerberg en Facebook om hun rechten op te eisen over de social media gigant, wat oorspronkelijk hun idee was. Na de uitspraak werd er een schikking getroffen van $ 65 miljoen dollar.

In het boek ‘Bitcoin Billionaires’ zet de reis van gebroeders Winklevoss voort, van het winnen van de rechtszaak in 2011 tot aan het investeren van $ 11 miljoen in Bitcoin (BTC) in 2013 en het worden van ’s werelds eerste crypto-miljardairs.