Ondanks dat de koersen van bitcoin (BTC) en altcoins een paar weken geleden hard onderuit gingen door de uitbraak van het coronavirus, lijkt de interesse in cryptocurrencies niet af te nemen. Deze lijkt in tegenstelling juist toe te nemen, ook onder de institutionele investeerders.

Fidelity Digital Assets, de dochteronderneming van de gigantische Amerikaanse vermogensbeheerder en een platform voor institutionele investeerders van digitale valuta, meldt dat het bedrijf de afgelopen tijd een stijging ziet in de handel en interesse in bitcoin en andere cryptocurrencies.

Crypto-nieuwssite The Block Crypto meldt dat Fidelity Digital Assets een “record aan handelsdagen” registreert en dat het bedrijf zelfs van plan is om uit te breiden te midden van de coronacrisis.

Fidelity Digital Assets kondigt aan dat het nu handelsorders kan doorsturen naar ErisX, de eerste exchange waar het bedrijf mee samenwerkt. Frank Chapparo van The Block meldt daarnaast de volgende updates van Fidelity Digital Assets:

Update van Fidelity Digital Assets:

·         Platform is uitgebreid om orders door te sturen naar ErisX

·         Ontvangt meer telefoontjes van pensioenfondsen en familiebedrijven

·         Handelsactiviteiten zien “aanzienlijke groei van pijplijn”

·         Beleggers zijn geïnteresseerd in het verhaal van “digitaal goud”

Een woordvoerder van Fidelity Digital Assets bevestigde dat met het volgende:

“ErisX is de eerste exchange waar Fidelity Digital Assets mee samenwerkt. Vanuit handelsperspectief zien we elke maand nieuwe klanten verschijnen en zien we een behoorlijke groei van de pijplijn. En in de afgelopen weken hebben we meer momentum gezien, bijvoorbeeld in discussies over waardeopslag en digitaal goud die resoneren bij beleggers.”

Het verhaal dat bitcoin als een oppotmiddel of ‘veilige haven’ fungeert tijdens onzekere tijden zwakte de afgelopen tijd juist wat af, dus het is enigszins verrassend dat Fidelity hier een stijging ziet. Toen het coronavirus in het Westen uitbrak schoten alle financiële markten hard onderuit en die van bitcoin werd meegetrokken. De correlatie tussen de crypto-markt en de aandelenmarkt is jaren niet zo groot geweest. Toch toont recente data dat bitcoin zich wellicht aan het loskoppelen is en sneller zal herstellen dan de aandelenmarkt.