Fantom (FTM) is een ambitieus project dat probeert een slim contract platform te creëren dat het “zenuwstelsel voor slimme steden” zal zijn.

Met behulp van geavanceerde Directed Acyclic Graph (DAG) -technologie beoogt dit project een bijna oneindige schaalbaarheid en directe transacties te bieden tegen bijna nul kosten. Ze werken ook aan een krachtige virtuele machine met veilige, beveiligde slimme contractuitvoering.

Fantom kopen >>

Fantom is een distributed ledger technologie-stack die een op DAG gebaseerd platform bouwt dat kan worden gebruikt om slimme steden en alle services die daar deel van uitmaken van stroom te voorzien.

Als een ultrasnel en krachtig platform gelooft Fantom dat het de ruggengraat van de IT-infrastructuur kan worden voor de opkomende slimme steden. Met het doel om 300.000 transacties per seconde uit te voeren en de mogelijkheid om met meerdere serviceproviders te communiceren, gelooft Fantom dat dit de oplossing is voor het veilig opslaan van grote hoeveelheden gegevens.

Het hoopt dit te bereiken door toegankelijk te zijn voor belanghebbenden voor smart city datagestuurde smart contracts en dApp-acceptatie. Het Fantom-team stelt zich het platform voor dat wordt gebruikt in een breed scala van sectoren, waaronder openbare nutsbedrijven, slimme thuis systemen, gezondheidszorg, onderwijs, verkeersbeheer en milieu duurzaamheidsprojecten.

Waarom Fantom?

Als bewijs van de flexibiliteit van Fantom was het team in staat om snel van koers te wijzigen en Fantom DeFi capabel te maken. Fantom belooft de alles-in-één DeFi-suite voor alle gebruikers te worden. De EVM-compatibele blockchain van Fantom geeft gebruikers de mogelijkheid om digitale activa rechtstreeks vanuit hun wallet te verhandelen en (uit) te lenen. En dit alles komt met bijna geen kosten en directe transacties. Dit is DeFi voor iedereen.

Fantom’s Opera-mainnet is gemaakt met behulp van het op DAG gebaseerde Lachesis-consensusprotocol en ondersteunt EVM-compatibele slimme contracten. Dat stelt Fantom-gebruikers in staat om slimme contracten op het netwerk uit te voeren en maakt DeFi ideaal op Fantom.

In termen van DeFi-toepassingen ondersteunt Fantom momenteel het volgende:

  • Liquid staking

Gebruik gestakede FTM-tokens als onderpand voor DeFi-toepassingen. Alle FTM-delegaties zijn liquide binnen het Fantom-ecosysteem.

  • fMint

U kunt tientallen synthetische activa op Fantom ‘minten’, waaronder cryptocurrencies, nationale valuta en grondstoffen.

  • fLend

Lenen en uitlenen van digitale activa om te handelen en om rente te verdienen zonder aangehouden FTM te verliezen.

  • fTrade

Handel op Fantom gebaseerde digitale activa zonder de wallet te verlaten. Dit zorgt voor een volledig non-custodial en gedecentraliseerde AMM-uitwisseling.

Fantom heeft hard gewerkt om een ​​superieure oplossing te bieden voor DeFi en trading. Dankzij de DAG-technologie die in Fantom wordt gebruikt is het superieur aan veel andere DeFi-platforms. Fantom profiteert van de korte bevestigingstijd die binnen 2 seconden definitief is, en van de lage kosten.

Conclusie

Fantom is niet het enige project dat DAG-technologie heeft gekozen als de weg naar schaalbaarheid. IOTA en Nano waren enkele van de eerste op DAG gebaseerde projecten, en zowel Constellation als Hedera Hashgraph hebben een vergelijkbare architectuur als Fantom bij het gebruik van slimme contracten.

Fantom belooft waarde toe te voegen door de toevoeging van infrastructuur die slimme contracten en dApps ondersteunt, wat het een voorsprong zou kunnen geven op projecten zoals IOTA en Nano, die niet zijn gestart met slimme contract functionaliteit. (Hoewel IOTA nu een aparte laag heeft die slimme contract functionaliteit). De solide prestaties van het IOTA-token geven hoop dat investeerders ook de waarde in Fantom zullen zien.

Er wordt ook gespeculeerd dat Fantom de markt voor slimme steden in Zuid-Korea kan beheersen, gezien de banden met de markt die het Fantom-team bezit. Dit is natuurlijk niet gegarandeerd en Fantom zal vooruitgang moeten boeken en zijn beloften moeten nakomen om de reeds gesmede partnerschappen in stand te houden. Als ze dat kunnen, zouden ze er geen probleem mee moeten hebben om grip te houden op de Zuid-Koreaanse markt.

Het leveren van hoge transacties per seconde en lage kosten helpt Fantom zeker om de adoptie in sommige industrieën te vergroten. Natuurlijk is adoptie door enterprise ondernemingen het doel van veel blockchain-projecten, en de vraag wanneer een dergelijke acceptatie werkelijkheid zou kunnen worden, blijft open voor Fantom, samen met alle andere crypto projecten.

Dat gezegd hebbende, lijkt het Fantom-team de expertise, kennis en drive te hebben om succesvol te worden, om nog maar te zwijgen van de branche verbindingen die hen zouden moeten helpen een stevige grip te behouden op de Zuid-Koreaanse industrieën wat het doelwit is van de Fantom technologie.