Goed nieuws, Bitcoin Meester heeft zojuist de airdrop van ETHPoW (ETHW) uitgekeerd aan klanten die hier recht op hebben. Klanten hebben recht op deze airdrop als zij op 15-09-2022 om 08:42 Ethereum (ETH) op hun account bij Bitcoin Meester hadden staan. De airdrop van ETHW is gelijk aan de waarde die klanten op dat moment aan ETH op hun account hadden staan.

De airdrop is ontstaan middels een hard fork van Ethereum. Ethereum is overgegaan naar een Proof-Of-Stake mechanisme, terwijl ETHPoW blijft draaien op het Proof-Of-Work mechanisme. De initiatiefnemers van ETHPoW hebben een kopie gemaakt van het oude Proof-of-Work netwerk.

Alle munten die bij Bitcoinmeester worden gelist worden zorgvuldig beoordeeld. Vanwege de onzekerheden rondom ETHPoW heeft Bitcoin Meester besloten om deze munt niet volledig te listen. Klanten die de airdrop hebben ontvangen kunnen deze gedurende de komende 2 weken verkopen op ons platform. Het aankopen, storten of versturen van ETHW is niet mogelijk. Als klanten na 2 weken geen actie hebben ondernomen worden de munten automatisch verkocht en wordt de waarde hiervan op hun account gezet in euro’s.

Redenen voor de merge

De merge van Ethereum is uitgevoerd om verschillende redenen. Het grootste voordeel is de vermindering van energieverbruik (ongeveer 99%). Daarnaast worden transacties mogelijk efficiënter. Toch is niet iedereen blij met de overgang van een Proof-of-Work naar een Proof-of-Stake blockchain. Bij een Proof-of-Work blockchain is een belangrijke rol weggelegd voor miners. Dit zijn partijen die met computerkracht transacties bevestigen. Met de overgang naar een Proof-of-Stake blockchain zijn de miners voor de Ethereum-blockchain overbodig.

In aanloop naar de merge heeft een groep miners voorgesteld om een nieuwe blockchain (ETHPoW) te forken. Dit houdt in dat deze blockchain gebruik blijft maken van het Proof-of-Work principe waarvoor miners nodig zijn. Aangezien het grootste deel van de Ethereum gebruikers zijn meegegaan met de merge, is het volume van ETHPoW erg laag. Hierdoor zijn de beloningen voor miners ook laag. Zo laag zelfs dat miners mogelijk verlies maken als ze door blijven gaan. Een belangrijke reden dat partijen meegaan met de merge is dat alle ontwikkelaars ook verder zullen werken op de nieuwe Ethereum Proof-of-Stake blockchain. Een gevolg hiervan is dat er weinig zicht is op nieuwe ontwikkelingen voor ETHPoW. Dit wordt geïllustreerd door de whitepaper van ETHPoW, deze is namelijk leeg. https://ipfs.io/ipfs/bafybeiad2fsci44nzqoel4pvgpbugzzdugam53ylz42fdv2rbqj4r6fpxu/EthereumPoW Whitepaper.pdf