Het Ethereum-netwerk ligt op koers om dit jaar meer dan $1 biljoen dollar aan transacties te verwerken. Dat is meer dan het dubbele volume van het Bitcoin-netwerk.

Dit is mede te danken aan de DeFi-bubbel in het derde kwartaal. Dit heeft ertoe geleid dat het netwerk meer dan het dubbele dagelijkse transactievolume van Bitcoin verwerkt.

Volgens analysebureau Messari is het dagelijks gemiddelde de afgelopen 30 dagen $7 miljard, terwijl Bitcoin niet meer dan $3 miljard verwerkte. 

Als deze trend zich voort blijft zetten voorspelt Messari dat de Ethereum blockchain de eerste zal zijn die $1 biljoen aan transacties over een kalenderjaar heeft verwerkt.

Dit betekent overigens niet dat het Bitcoin-netwerk stil is, Bitcoin zit namelijk op schema voor het op één na sterkste jaar na 2018, en zal naar verwachting $ 800 miljoen aan transacties verwerken.

Het is een enigszins lastige vergelijking tussen de twee blockchains. Nu de DeFi-bubbel grotendeels plaatsvindt bovenop door Ethereum aangedreven smart contracts, verwerkt het Ethereum-netwerk nu het volume van de complete DeFi sector, terwijl Bitcoin slechts de overdracht van waarde vertegenwoordigt die in BTC wordt uitgedrukt. Daarnaast zijn er ook een aantal gedecentraliseerde beurzen (DEX’s) die flink wat liquiditeit opbrengen. Zo genereerden Uniswap en Curve samen voor ruim $20 miljard aan handelsvolume.