Ethereum-oprichter Vitalik Buterin is opgenomen in Time Magazine’s meest invloedrijke personen. Ieder jaar brengt Time Magazine een nieuwe lijst uit met mensen die veel invloed hebben in hun vakgebied. Time 100  is een jaarlijkse lijst van de 100 meest invloedrijke mensen ter wereld, samengesteld door het Amerikaanse nieuwsmagazine Time. De lijst is een jaarlijks terugkerend fenomeen met veel publiciteit. Het verschijnen op de lijst wordt vaak als een eer gezien, en Time maakt duidelijk dat deelnemers worden erkend voor het veranderen van de wereld, ongeacht de gevolgen van hun acties.

De eretitel ontvangt Vitalik Buterin omdat Ethereum blijft groeien als een belangrijke kracht in de financiële wereld en daarbuiten. De rol van betekenis die Ethereum speelt in de wereld van crypto en decentralisatie wordt alsmaar groter. Het afgelopen jaar zagen NFT’s een flinke boost en ook voor NFT’s wordt Ethereum veelvuldig gebruikt.

De opname van Buterin in Time komt neer op een voortzetting van een ingehouden publiciteit tour voor Buterin. De technoloog is betrokken bij een nieuwe documentaire over Ethereum.

“Wat Vitalik echter zo speciaal maakt, is dat hij een bouwer is”, schreef mede-oprichter van Reddit, Alexis Ohanian, voor Time. “Niemand had ooit alle toepassingen voor Ethereum kunnen bedenken, maar er was wel het idee van één persoon nodig om het op gang te brengen.”

Een woordvoerder van Time zei dat de lijst is geselecteerd door de redactie van Time.

“Ik kreeg een e-mail met de vraag of ik voor TIME een stuk over Vitalik wilde schrijven en ik zei ‘hell yes I do’ en schreef wat er werd gepubliceerd,” vertelde Ohanian, de schrijfster van het stuk.