Het Ethereum Classic netwerk werd kort uitgeschakeld voor ‘onderhoud’. Eerder vandaag (1 augustus) verschenen er op Twitter verschillende berichten om de ETC-community te informeren over problemen met de ETC-blockchain. Hudson Jameson, lid van de Ethereum Foundation, plaatste: “Exchanges moeten stortingen en opnames tijdelijk pauzeren.”

Het probleem werd vervolgens bevestigd door de James Wo, de oprichter van Ethereum Classic Labs, en door het eigen Twitter-account van Ethereum Classic zelf.

Kort hierna werd er een rapport gedeeld om uit te leggen wat er zou zijn gebeurd.

“Er werden ongeveer 3000 blocks toegevoegd door een miner die aan het minen was (offline of de totale moeilijkheid had de huidige network-difficulty te kunnen overschrijden terwijl ze eerlijk aan het minen waren) gedurende ongeveer 12 uur op Core-Geth.

Het bloknummer waar de ongeveer 3000 blokken waren ingevoegd, stond op bloknummer 10904146.” 

De miner is inmiddels dus geïdentificeerd, het is nog niet duidelijk of het hier om een fout gaat of een opzettelijke aanval.

Het rapport sloot af dat miners “de chain moeten blijven minen zoals ze is”, eraan toevoegend dat alle transacties die in de afgelopen 12 uur zijn uitgevoerd mogelijk niet in dezelfde volgorde zijn gemined als ze zouden moeten zijn. Deze zullen opnieuw worden ingediend in de mempool.

Bitfly, een aanbieder van mining producten, schat zelfs in dat het zou gaan om een 51% attack.