Vorige week heeft Ethereum Classic (ETC) een 51% attack ondergaan, de tweede in een jaar tijd. Vandaag was het weer raak, met de tweede 51% attack in een week tijd op het Ethereum Classic netwerk wordt de beveiliging in twijfel getrokken.

Etherchain.org tweette op 6 augustus dat er weer een 51% attack heeft plaatsgevonden en daarop haar aangesloten miningpool Ethermine heeft uitgeschakeld.

“Vandaag vond opnieuw een grote aanval van 51% plaats op #ETC die een reorganisatie van meer dan 4000 blokken veroorzaakte. Tot nader order zijn de uitbetalingen van ETC-pool uitgeschakeld en we moedigen al onze miners aan om in de tussentijd over te schakelen naar onze # ETH-pool op http://ethermine.org.

De beveiliging van ETC werd in twijfel getrokken

Vitalik Buterin, de medeoprichter van Ethereum, reageerde op de 51% aanvallen op het Ethereum classic netwerk.

“ETC moet gewoon overschakelen naar proof of stake. Zelfs gezien de risicoaverse cultuur, lijkt het maken van de sprong op dit moment een lager risico dan het niet maken.

Ondanks de kwetsbaarheid van het Ethereum Classic-netwerk, wordt ETC momenteel verhandeld voor $ 7,05 – slechts een daling van 1,5% over zeven dagen.