Ethereum heeft een nieuw record gevestigd met het meeste aantal opeenvolgende dagen waarin de koers wist te stijgen met een reeks van 12 opeenvolgende dagelijkse prijsstijgingen. De recordstijging komt in de aanloop naar een geplande upgrade van de blockchain van Ethereum die de groei van het aanbod van nieuwe ETH aanzienlijk zou kunnen verminderen. In de 12 dagen boekte Ethereum een stijging van 43%.

Nadat Bitcoin herstelde van $30.000 naar $40.000 volgde Ethereum, die mogelijk ook een boost heeft gekregen van de aankomende London hard fork, gepland voor 4 augustus.

Wat is de London hard fork?

De Ethereum London hard fork bevat vier Ethereum Improvement Proposals (EIP), waarvan EIP-1559 een mechanisme zal activeren dat een deel van de aan miners betaalde vergoedingen zou “burnen”. Zodra de hard fork van kracht wordt, zal een verhoogd netwerkgebruik resulteren in een grotere hoeveelheid ETH die wordt geburnd, waardoor de groei van het aanbod van de cryptocurrency in de loop van de tijd afneemt. Zo wordt er dus een vorm van schaarste gecreëerd wat naar verwachting de prijs zou opdrijven. 

Dune Analytics heeft onderzoek gedaan naar de upgrade en het verwachte effect ervan. 

Volgens het onderzoeksresultaat zou de upgrade meer dan 2,9 miljoen munten in 365 dagen hebben verbrand als deze een jaar geleden was geïmplementeerd, wat neerkomt op meer dan 70% netto vermindering van de groei van het aanbod. Uit gegevens van opties blijkt dat beleggers zich positioneren voor aanhoudende winst. 

De Ethereum London hard fork zal gebruikers dus blootstellen aan een flexibele en goedkopere tariefstructuur en een burn-effect creëren. De munt heeft een opwaartse trend van achter de rug en het positieve sentiment van de munt zou basis kunnen zijn voor verder opwaartse bewegingen.