Enjin Coin is een cryptocurrency voor virtuele goederen gemaakt door Enjin. Enjin is het grootste online gaming community platform met meer dan 250.000 gaming community’s en 18,7 miljoen geregistreerde gamers.

Enjin Coin kopen>>

Het Enjin-team ontwerpt de munt volledig rondom gaming met als doel dat het de meest bruikbare cryptocurrency voor de industrie is. Het project omvat de Enjin-munt en een reeks softwareontwikkeling kits (SDK’s) die ontwikkelaars kunnen integreren in hun games en communities. Door blockchain naar gaming te brengen, worden de hoge vergoedingen en fraude die veel voorkomen bij de overdracht van virtuele goederen, verminderd.

Enjin Coin is een ERC20-token dat is gebouwd op het Ethereum-netwerk. Daarmee fungeert het project niet alleen als een cryptocurrency, maar heeft het ook slimme contractmogelijkheden.  Met behulp van Enjin Coin kunnen gameontwikkelaars, videomakers en game-communities virtuele goederen implementeren en beheren.

Waarom Enjin Coin?

De grootste waarde die Enjin Coin aan de gaming gemeenschap biedt, is het creëren en beheren van virtuele goederen. Ontwikkelaars op elk platform kunnen eenvoudig een valuta creëren die uniek is voor hun gemeenschap en die wordt ondersteund door Enjin Coin als de bovenliggende valuta. Dit geeft de munten alle voordelen van de blockchain (snelheid, kosten, veiligheid, enz.) terwijl ze toch aangepast blijven aan hun respectievelijke platforms.

Omdat elk activum wordt geregistreerd op een enkel smart-contract van het register, worden ze door alle Enjin smart wallet herkent. En u kunt op elk moment virtuele goederen ruilen voor Enjin-munten. Hierdoor ontstaat een onderling verbonden ecosysteem van games en community’s waarin u zelfs activa van verschillende platforms kunt onderbrengen.

De Enjin Smart Wallet is het onderdeel dat alles met elkaar verbindt. De portemonnee ondersteunt de virtuele goederen van alle vertrouwde platformen en wordt gesynchroniseerd met uw Ethereum-adres.

Met een Smart Wallet kunt u munten en items buiten de spelomgeving ruilen met een andere gebruiker. Via de portemonnee verstuurt u transacties via een transactie verzoek dat de andere partij kan goedkeuren of weigeren. Bovendien kun je regels en drempels instellen om automatisch ongewenste transacties te voorkomen.

Recente ontwikkelingen; JumpNet & Efinity

JumpNet is een high-speed bridge-netwerk dat gratis, onmiddellijke on-chain transacties van Enjin Coin en ERC-1155-tokens mogelijk maakt. Waarom is dit belangrijk? Voornaamste reden is het niet meer betalen van de hoge gas kosten die nu gemoeid zijn met transacties op het ERC20 netwerk. JumpNet fungeert momenteel als het ‘high-speed bridge-netwerk’ van het platform waarmee makers van NFT’s duizenden NFT’s gratis massaal kunnen distribueren.

Daarnaast heeft Enjin Efinity gelanceerd;  Efinity is een oplossing voor de schaalbaarheid problemen van de Ethereum blockchain. Hierdoor kunnen er meer transacties tegelijkertijd uitgevoerd worden. 

Tweerichtingsbruggen tussen Ethereum, JumpNet, Efinity en ketens van derden stellen gebruikers in staat om eenvoudig tokens over te dragen naar meerdere netwerken zonder zich zorgen te hoeven maken over hoge gaskosten. Het bedrijf zegt dat zijn twee blockchain-oplossingen de ondersteuning voor NFT’s zullen vergroten, terwijl de dure gaskosten van Ethereum helemaal uit de vergelijking worden gehaald.

Conclusie

Enjin Coin voegt de voordelen van blockchain toe aan de virtuele goederenmarkt. Het team werkt eraan om fraude in de game-industrie te voorkomen en echte eigendom te bieden aan virtuele goederen houders. Gemaakt en ondersteund door gaming gigant Enjin, heeft het project een solide basis van ondersteuning en timmert het hard aan de weg met innovatieve oplossingen als Efinity en Jumpnet.