Nayib Bukele, de Salvadoraanse president, tweette eerder op donderdag dat El Salvador heeft geprofiteerd van de recente prijsdaling van Bitcoin (BTC). Het land heeft nog eens 420 extra BTC toegevoegd aan de schatkist.

Kort daarna tweette de president: “We maken al winst op de #bitcoin die we net hebben gekocht.” In de tijd tussen de tweet waarin de aankoop werd aangekondigd en de volgende tweet groeide de waarde van de Bitcoin van het land met ongeveer 0,4% wat omgerekend goed is voor $100.000

Voor de internet kenners onder ons zal het getal “420” in verband worden gebracht met marihuana. Of het een bewuste actie is om er precies 420 te kopen is de vraag die veel mensen op het internet zich stellen.

“Ik begin te geloven dat hij dit expres doet”, werd er geroepen door Reddit-gebruiker u/EGarrett. “Eigenlijk, nu ik kijk dat hij in 1981 is geboren, is hij dat waarschijnlijk ook. Grappig om de resultaten te zien van millennials die de wereld beginnen te erven.”

De waarde van de 420 BTC is ongeveer $24,6 miljoen en brengt de totale voorraad van het land op 1.120 BTC. Dit heeft een totale waarde van omgerekend $87,4 miljoen met een gemiddelde aankoopprijs van rond de $53.300.

El Salvador kocht op 6 september van dit jaar voor het eerst twee batches van 200 BTC. Hierna kocht het land nog een batch van 150 BTC waarna het land Bitcoin een wettig betaalmiddel maakte. Vorige maand, op 19 september, kocht El Salvador nog eens 150 BTC, wat het totale aantal Bitcoin in bezit van het land op 700 BTC bracht.

Douglas Rodriguez, hoofd van de centrale bank van El Salvador, vertelde Bloomberg eerder deze maand dat het Latijns-Amerikaanse land blijft investeren in de verwachting dat Bitcoin binnenkort zijn reputatie als speculatieve asset zal verliezen en een legitiem betalingssysteem zal worden.

“Wij zien geen risico’s. Misschien opwaartse risico’s” zei Rodriguez, eraan toevoegend dat Bitcoin “een betalingssysteem zal worden, een systeem voor financiële inclusie.”