El Salvador, recent veelvuldig in het nieuws geweest nadat bekend werd dat Bitcoin een wettig betaalmiddel werd in het land – en de aankondiging om Bitcoin te gaan minen met energie vanuit de vulkaan – gaat nu een stap verder. De broers van de president van El Salvador, Nayib Bukele, zouden een plan hebben gepresenteerd aan buitenlandse investeerders waarin staat dat El Salvador een eigen stablecoin wilt gaan uitgeven, aldus El Faro.

De regering van El Salvador heeft plannen om een ​​native cryptocurrency te lanceren die consumenten kunnen gebruiken voor verschillende producten en diensten. Ibrajim en Yusef Bukele zijn broers van de inmiddels beroemde president van het land, Nayib Bukele. De broers vertelden potentiële investeerders dat de cryptocurrency tegen eind 2021 zou worden geïntroduceerd. De stablecoin draagt momenteel de naam Colon-dollar.

Volgens een artikel in El Faro zouden de broers de president vertegenwoordigen. Het nieuws komt enkele weken nadat de regering van het Midden-Amerikaanse land de bitcoin-wet van de president overweldigend goedkeurde waarmee Bitcoin als wettig betaalmiddel zal worden behandeld en alle bedrijven verplicht worden deze tegen september te accepteren als betaalmiddel voor goederen en diensten.

Volgens de krant hebben de broers van de president naar verluidt op verschillende tijdstippen ontmoetingen gehad met vertegenwoordigers van Cardano, WhizGrid en Algorand om te helpen met het opzetten van het project.