Betalen met Bitcoin, in El Salvador is het vanaf deze week niet meer dan normaal. Bitcoin wordt voor het eerst in de geschiedenis een wettig betaalmiddel van een soevereine staat. Een symbolische zet voor de grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie.

Vanaf morgen, dinsdag 7 september, zal El Salvador Bitcoin officieel gaan invoeren als nationale valuta naast de Amerikaanse dollar.

Het invoeren van Bitcoin als nationale valuta kon rekenen op veel weerstand. Onder andere het IMF gaf zware waarschuwingen aan de president Nayib Bukele

“Terwijl El Salvador een enorme technologische sprong maakt in de financiële toekomst, vóór enig ander land, zullen er zeker ongelukken gebeuren”, zei Alex Gladstein, chief strategy officer bij de Human Rights Foundation, in een reeks tweets over het onderwerp.

Gladstein noemde onder andere politieke stappen van de regering van Bukele, die de acceptatie van Bitcoin tot een interessant hoofdstuk in de geschiedenis van het land maken. Op persoonlijke basis blijven de voordelen voor elke Salvadoraan echter duidelijk.

“Voor Salvadoranen die ruimdenkend zijn en bereid zijn om werk te doen om Bitcoin te begrijpen, kan dit enorme vruchten afwerpen”, voegde hij eraan toe.

Ondertussen is Brazilië bezig met een beweging die momenteel flinke tractie verzamelt op sociale media, waarbij de community van plan is om ieder $30 aan BTC te kopen ter ondersteuning van de wet.