Eidoo’s EDO-token wordt geüpgraded naar pNetwork Token (PNT), Hierdoor wordt de waarde effectief overgedragen van EDO naar PNT.

Wat houdt de upgrade in? 

Alle EDO-tokens worden automatisch omgezet in PNT-tokens. Hierdoor wordt de waarde effectief overgedragen van EDO naar PNT.

Het handelen van EDO wordt tijdelijk stopgezet vanaf 2020/06/18, waarna we beginnen met de token-upgrade. Het handelen wordt weer voortgezet op 2020/06/22.

Alle EDO-houders ontvangen 1: 1 EDO/PNT, die automatisch zichtbaar zullen zijn in je wallet. Het proces zal automatisch verlopen, hier hoef je zelf dus niets voor te doen.

Houd rekening met het volgende:

  • EDO-tokens die na 2020/06/18 2:00 AM (UTC) zijn gestort, worden niet bijgeschreven op uw account.
  • Het originele EDO-token blijft bestaan na de token-upgrade, maar wordt overbodig gemaakt.

Waarom upgraden van EDO naar PNT?

Sinds 2017 staat het EDO-token centraal in het Eidoo-ecosysteem en bedient het de Eidoo-community en voedt het de verschillende producten en diensten van het netwerk. 

De Eidoo-roadmap is inmiddels afgewerkt en hiermee is het potentieel en het nut van EDO gerealiseerd.

Eidoo werkt nu samen met het zusterbedrijf, Provable Things, om EDO te upgraden naar een nieuw token en hiermee het nut en de functionaliteiten te verbeteren. Deze upgrade zal ertoe leiden dat EDO wordt omgedoopt tot PNT.

Ter voorbereiding van de token-upgrade heeft het Eidoo-team op 11 juni handmatig een extra EDO-tokenburn uitgevoerd van 28.350.000 EDO-tokens.

Over het algemeent is het ‘burnen’ van tokens een mechanisme om het circulerende aanbod van een coin te verminderen. Deze methode leidt tot een waardestijging naarmate het activum schaarser wordt. Sinds 2019 gebruikt EDO hetzelfde geautomatiseerde burning proces. EDO-tokens worden geburnd tijdens het gebruik van verschillende Eidoo-services, zoals Eidoo Swap.

Het belangrijkste doel van 28 miljoen EDO tellende tokenburn is het bereiken van een meer gedecentraliseerd beheer systeem.

Deze burn zal het aantal tokens van het oprichtende Eidoo-team aanzienlijk verminderen, waardoor effectief meer dan 80% van de huidige tokens van het bedrijf wordt vernietigd. Hierdoor wordt een veel meer gedecentraliseerde verdeling van token bezit bereikt; het verminderen van het aantal tokens in het team betekent het verminderen van de concentratie van controle.