Een van s werelds bekendste klokkenluiders, Edward Snowden, heeft zich op Twitter uitgelaten over altcoins en Shiba Inu in het bijzonder. De klokkenluider en tevens cybersecurity specialist meent dat projecten als Shiba Inu mensen laat denken dat ze een solide investering hebben gedaan. Dergelijke “honden” projecten zouden volgens Snowden dus een groot risico met zich meedragen voor mensen die niet weten waar ze in investeren. Er zijn genoeg voorbeelden van mensen die hun geld zijn verloren met een investering in Shiba Inu of een soortgelijke altcoin – zoals onderstaand voorbeeld.

Snowden geeft in een andere tweet wel toe dat hij nooit fan geweest is van “dog money” – oftewel munten als Dogecoin en Shiba Inu – omdat hij geen gevoel voor humor zou hebben.

Niet alleen Shiba Inu en Dogecoin moesten het ontgelden in de reeks tweets. Ook Venture Capitalists (VC) kregen ervan langs. Snowden richtte zijn aandacht op de venture capitalists in de “crypto-space” die projecten promoten puur met het doel om hun eigen zakken te vullen. 

En mocht je denken dat Snowden Bitcoin pas sinds kort heeft ontdekt, dan zit je er goed naast. Snowden zou ten tijde van zijn publicaties meer dan tien jaar geleden het bedrag voor de servers hebben betaald met Bitcoin. Hij is gewoon geen maximalist zoals hij het zelf zegt.