Disclaimer: dit artikel bevat geen financieel advies en is bedoeld voor educatieve doeleinden.

Door John van Meer – De Bitcoin consultant

John van Meer – de Bitcoin Consultant

De Bitcoin Consultant is al jaren bezig om het grote publiek over cryptocurrency te onderwijzen door middel van webinars, seminars en online cursussen. De nieuwste is de online trade cursus waarmee je de grafieken leert lezen en tools gebruiken om succesvol te kunnen traden!

Elke dinsdag is hij te vinden bij Blockdam waar hij samenwerkt met andere blockchain enthousiasten aan een Decentralized Autonomous Organisation (DAO). Hou mijn Facebook/Twitter/website in de gaten voor andere interessante updates over crypto!

Bitcoin prijs wekelijkse grafiek

Op de wekelijkse grafiek (figuur 1) is te zien dat koers een higher low maakt. De dagelijkse uptrend is bevestiging daarvan, zoals hieronder besproken. Daarmee zal het support vinden op de 50WMA en net boven de .618 Fibonacci niveau.

Als dit de higher low (HL) is waar ik al een tijdje op wacht om te vormen, dan kijk ik naar drie scenario’s. In het meest bullish scenario maakt de koers volgens de groen zigzag lijn een higher high en maakt een wekelijkse uptrend. In het tweede scenario ontstaat er een evenwicht patroon (oranje zigzag lijn) richting de halving en komt er rond die tijd een uitbraak naar boven of beneden. In het derde scenario volgt er een wekelijkse lower high en krijgen we een wekelijkse downtrend om een maandelijkse higher low te vormen. 

Het derde scenario is in lijn met wat ik op de maandelijkse grafiek zie. Voor meer informatie zie mijn vorige analyse. Op de korte termijn verwacht ik dat koers in ieder geval een bounce krijgt richting ten minste de (rode) .382 Fib en mogelijk tot aan de .618 fib op $9703

Figuur 1: De koers heeft een higher low gevormd op de wekelijkse grafiek. Dat geeft drie scenario’s.

Bitcoin prijs dagelijkse grafiek

Op de dagelijks grafiek (figuur 2) is er een uptrend te zien nadat de koers in een downtrend zat vanaf $10.500. Ook de 200DMA is weer opnieuw support. De afgelopen dagen lukte het de bears wel onder de 200DMA te komen, maar daar niet te sluiten.

De targets voor deze uptrend liggen op $9226 (0.5 Fib), $9300 (50DMA/onderkant middelste groene resistance box) en de $9417 (0.618 Fib).

In het meest bullish scenario 1 van de wekelijkse grafiek moet de dagelijkse uptrend doorzetten tot boven de $10.500. Dit is vanwege alle resistance boven de koers mijn minst waarschijnlijke scenario totdat de $10.500 wordt gebroken.

Figuur 2: Op de dagelijkse grafiek zit de koers weer in een uptrend.

Bitcoin prijs 4 uur grafiek

Op de 4-uurs grafiek in figuur 3 is te zien dat we de afgelopen dagen in een evenwicht patroon (zwarte zigzag lijn) zaten. Deze is naar boven uitgebroken en heeft een dagelijkse higher high gegeven. Er is ook een bullish cross geweest van de 12EMA met de 26EMA. 

De laatste paar candlesticks ondervonden resistance van het neerwaartse kanaal waar de koers nu weer in zit. Een hertest daarvan (en/of psychologisch $9000) en bevestigende groene candlesticks zouden goed zijn voor het scenario richting $9226 – $9400. Dus vandaag kunnen we potentieel verder een bull flag achtige hertest verwachten en dan door omhoog.

Figuur 3: De koers is weer in het neerwaartse kanaal terecht gekomen.

Conclusie

Aan de flink downtrend vanaf $10.500 is een eind gekomen en er is een dagelijkse uptrend gestart. Ik zie de bounce in ieder geval doorgaan tot de $9250 – $9400.

Zodra de dagelijkse uptrend stopt moet de koers een keus maken uit één van de drie scenario’s die ik zie op de wekelijkse grafiek.