Donald Trump, de 45e president van de VS, is al tijden een uitgesproken tegenstander van cryptocurrencies en alles wat daarmee te maken heeft. En ondanks dat zijn leven de afgelopen maanden heel wat veranderd is nu hij de dienst niet meer uitmaakt in de Verenigde Staten, heeft de oud president zijn kijk op cryptocurrencies niet veranderd.

De oud president zei dinsdag in een interview met Fox Business dat hij (nog steeds) niet in Bitcoin en andere cryptocurrencies gelooft en hij de voorkeur geeft aan de Amerikaanse dollar.

“Ik hou van de munteenheid van de Verenigde Staten. Ik denk dat de andere [cryptocurrencies] een potentiële ramp zijn” zei hij.

De voormalige president ging nog een stap verder en zei dat het bestaan ​​van cryptocurrencies mogelijk zelfs de waarde van de dollar zou kunnen schaden.

“Misschien zijn ze nep. Wie weet wat ze zijn? Het zijn zeker valuta’s waar mensen niet veel van weten. Ik ben geen grote fan”, voegde hij eraan toe.

In juni van dit jaar noemde de oud-president cryptocurrencies nog “een scam” en riep hij op om in te grijpen en de digitale activa te reguleren.

“De valuta van deze wereld zou de dollar moeten zijn. En ik denk niet dat we alle Bitcoins van de wereld moeten hebben. Ik denk dat ze ze heel, heel hard moeten reguleren”, zei Trump destijds, eraan toevoegend: “Het haalt de voorsprong van de dollar en het belang van de dollar weg.”

Bovengenoemde reden is misschien wel de beste verklaring waarom er door de meeste overheden en regulators redelijk sceptisch naar bitcoin en andere cryptocurrencies wordt gekeken. Hoe groter de cryptomarkt wordt, hoe meer “gevaar” het vormt voor traditionele fiat-valuta. Helemaal nu er in het afgelopen jaar enorme hoeveelheden uit het niets zijn bijgeprint, met een hogere inflatie tot gevolg.