Op het sociale media-platform TikTok is er een nieuwe challenge ontstaan die gebruikers aanmoedigt Dogecoin te kopen en ‘samen rijk te worden’ als de munt een prijs van 1,- dollar bereikt.

De afgelopen week is Dogecoin (DOGE) met bijna 20% gestegen en de afgelopen 24 uur zelfs met ruim 17%.

De meest populaire video op TikTok met de hashtag #DogecoinTiktokChallenge heeft nu bijna een half miljoen weergaven in vijf dagen. De beschrijving van de video belooft deelnemers aan de challenge flink wat rijkdom:

“Laten we allemaal rijk worden! Dogecoin is praktisch waardeloos. Er zijn 800 miljoen TikTok-gebruikers zodra het 1 dollar bereikt, heb je $ 10.000. Vertel iedereen die je kent.”

Hierin roept de gebruiker zijn medegebruikers dus op om ook te investeren in DOGE en hiermee samen rijk te worden zodra de koers $1,- bereikt.

Op dit moment wordt Dogecoin verhandeld tegen €0,00251, een stijging van 16.74% in de afgelopen 24 uur. Hiermee heeft de munt positie #33 in de top 100 van Coinmarketcap op basis van marktkapitalisatie.

Over Dogecoin

Dogecoin is oorspronkelijk begonnen als een ‘grapje’ in 2014 toen Billy Markus uit de Verenigde Staten Dogecoin ontwikkelde als een fun currency. Bitcoin had een ’te zakelijk’ imago vond Markus en besloot met Dogecoin een luchtigere cryptocurrency te ontwikkelen. Inmiddels zijn we een aantal jaar verder en heeft de munt een flinke populariteit opgebouwd. Het is dus ook enigszins toepasselijk dat Dogecoin de munt is die terugkomt in een platform als TikTok.

De naam van Dogecoin stamt van de Shiba Inu ‘Doge’ Meme, een van de meestgebruikte memes uit de tijd dat de munt is ontstaan
De munt heeft een enorme trouwe online community bij elkaar verzameld. Zo heeft de Dogecoin community bijvoorbeeld met de munt geld opgehaald om het Jamaicaanse bobsleeteam naar de Olympische Spelen in Sochi te krijgen en zijn er verschillende waterputten gefinancierd met Dogecoin om lokale inwoners in Kenia van drinkwater te voorzien.