Dogecoin, waarschijnlijk heeft u er vandaag op meerdere plekken over gelezen.

Na een ware rush op het aandeel van GameStop eerder deze week, welke was geïnspireerd door Redditors die een zogeheten shortsqueeze uitvoerden, is Dogecoin het volgende doelwit van de Redittors.

Als gevolg van deze actie steeg Dogecoin met ruim 900%, inmiddels is de koers weer flink ingezakt maar heeft het nog steeds een stijging van 560% over de afgelopen 7 dagen.

Als gevolg van de gigantische pump werd Dogecoin ook een ware hit op het internet, en dus ook op Twitter. Dogecoin is inmiddels de meest genoemde cryptocurrency op het platform ooit, Het tweetvolume voor de cryptocurrency met shiba inu-thema overtrof eerdere records voor bitcoin, aldus TheTIE.
Die kunnen ze mooi in hun zak steken!

Twitter vermeldt dat de dogecoin cryptocurrency omhoog schoot naar recordniveaus nadat de prijzen donderdag de hoogste punten ooit bereikten. Volgens databedrijf TheTIE, markeerde het enorme aantal vermeldingen gedurende een periode van 24 uur de altcoin als de meest getweet cryptocurrency aller tijden.

Dogecoin overtrof eerdere tweetrecords voor bitcoin (BTC, + 18,07%) vastgesteld op 2 januari 2021 en 22 december 2017, aldus het bedrijf.
De prijs van DOGE steeg donderdag volgens CoinGecko tot een nieuw record van $ 0,078, voordat hij op het moment van schrijven terugviel naar $0.05754.

Dogecoin ontstond in 2014 als ‘grapje’ toen oprichter Billy Markus uit de VS DOGE ontwikkelde als ‘fun’ currency. Een leuke grap. De naam ‘Doge’ komt van de Shiba Inu ‘Doge’ Meme, een veelgebruikte meme in de tijd dat de munt is ontstaan.