De Nederlandsche Bank (DNB) heeft een officiële waarschuwing gegeven aan Binance. In een bericht op de website van de DNB valt te lezen dat Binance vanwege onder andere overtreding van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) een waarschuwing krijgt van de toezichthouder.

De Nederlandsche Bank (DNB) maakt bekend dat Binance zonder wettelijk verplichte registratie bij de DNB cryptodiensten in Nederland aanbiedt. Dat is in strijd met de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft). Daarnaast biedt Binance dus illegaal diensten aan voor het wisselen tussen virtuele valuta en fiduciaire valuta. 

Klanten kunnen hierdoor een verhoogd risico lopen om betrokken te raken bij witwassen of terrorismefinanciering, laat DNB weten.

In de afgelopen maanden trok Binance zich steeds verder terug. Zo werd iDEAL als betaalmethode geschrapt en zijn ook de SEPA euro opnames niet langer een optie op het platform. 

Het begon in mei toen een rapport van Bloomberg verklaarde dat de IRS en het DOJ Binance aan het onderzoeken waren. Sindsdien is het bergafwaarts gegaan voor Binance.

Eind juni verbood een Zuid-Afrikaanse bank haar klanten om digitale valuta op Binance te kopen omdat ze beweren dat Binance niet compliant zou zijn. Een paar dagen later waarschuwde de financiële waakhond van Japan Binance dat Binance zonder toestemming in Japan opereerde.

Binance opereert officieel vanuit de kaaimaneilanden, echter zei de financiële toezichthouder op de Kaaimaneilanden:

“Binance Group en Binance Holdings Limited zijn niet geregistreerd, gelicentieerd, gereguleerd of anderszins geautoriseerd door de Autoriteit om een ​​cryptocurrency-uitwisseling vanuit of binnen de Kaaimaneilanden te exploiteren.”

En tot slot heeft Barclay’s alle debet- en creditcardtransacties die naar Binance gaan opgeschort nadat de Britse Financial Conduct Authority een verklaring had afgegeven waarin stond dat “Binance Markets Limited geen gereguleerde activiteiten in het VK mag ondernemen.”