koersen crypto

Waar we vorige week vooruit hebben geblikt naar 2020 nemen we deze week de tijd om terug te kijken op het afgelopen jaar. De crypto markt evolueerde in 2019 weer een stukje verder. Hoewel sommige trends en ideeën niet succesvol zijn gebleken in 2019 zijn er genoeg andere ontwikkelingen in de schijnwerpers komen te staan. Lees hieronder verder over de 5 crypto trends van 2019.

Handelen in futures

De handel in CME-futures begon in 2017 en in 2019 is de markt aanzienlijk gegroeid. De bitcoin (BTC) future contracten op Bakkt worden steeds populairder. Bakkt probeert een nieuwe groep beleggers aan zich te binden en wil de institutionele belegger overtuigen en binnenhalen. De grote concurrent van Bakkt is CME. Zij bieden op dit moment nog geen fysiek gedekte futures aan. Handelen kan daar op dit moment alleen nog met dollars.

Op crypto gebaseerde leningen

Een bitcoin lening is hetzelfde als een lening bij een bank. Als een gebruiker kan je een lening afsluiten voor persoonlijke doeleinden of trading als je bezig bent met margin trading, waarbij bitcoin als onderwaarde geldt. Als afsluiter van een lening kan je kiezen of je de lening maandelijks of in een periode wilt afbetalen. Er zijn inmiddels verschillende grote partijen die zich bezig houden met lending services zoals Binance en Nexo. 

Crypto staking

Staking houdt het vasthouden van cryptovaluta in een cryptowallet in voor het ondersteunen van de werking van een blockchainnetwerk. In essentie bestaat het uit het vergrendelen van cryptovaluta in ruil voor het ontvangen van beloningen. Coinbase en meer recent, Binance, voegen meer proof-of-stake munten toe aan hun exchange. De laatste toevoeging die werd toegevoegd was Tezos, dat een relatief complex “baking” process heeft. 

Gedecentraliseerde financiering (DeFi)

DeFi is een afzonderlijke weergave voor het gebruik van stablecoins. Meestal zijn deze services gebaseerd op Ethereum (ETH). De term DeFi ambieert zo veel mogelijk decentralisatie om zo onder meer de ontwikkeling van open en gedecentraliseerde kredietmarktplaatsen te verwezenlijken die werken met of op blockchain technologie, stablecoins en cryptovaluta.

Een concreet en beste voorbeeld is het decentrale kredietplatform van MakerDAO die werkt op Ethereum en beschikt over een eigen innovatieve stablecoin, de DAI. 

IEOs

In plaats van dat het token via het project wordt gedistribueerd en het token naar portefeuilles van investeerders wordt verzonden, worden de tokens via een exchange gedistribueerd. Dit betekent dat beleggers het token rechtstreeks op een beurs kopen. Het belangrijkste voordeel van dit model is dat zodra de IEO is voltooid, de tokens onmiddellijk klaar zijn om te worden verhandeld op een beurs, waardoor beleggers meer vrijheid en veiligheid krijgen.