Twitter was ooit het platform van de tieners die daarop hun hart konden luchten na een lange schooldag. Echter is er in de loop der jaren een hoop veranderd en heeft het vandaag de dag een grote groep met crypto-fanaten als actieve gebruikers.

Technische analyses, speculaties en scoops worden constant gedeeld door de crypto-twitteraars. Maar als je zelf nou actief bent op Twitter, wie MOET je dan echt volgen? 

Wij hebben er een aantal op een rijtje gezet die actief gevolgd worden door onze redactie en die we aanraden!

1: Scott Melker “The Wolf of All Streets” @ScottMelker

Scott Melker, ooit groot geworden als dj en inmiddels een carrièreswitch gemaakt als fulltime daytrader. Dagelijks deelt Scott Melker zijn technische analyses die gratis door iedereen gevolgd kunnen worden. Daarnaast deelt hij ook zijn mening over nieuws rondom de crypto-sector en is een van de eerste om nieuwe ontwikkelingen te delen. Als je op zoek bent naar een portie humor gemengd met het serieuze aspect van de analyses dan moet je dit account zeker een follow geven!

2: Satoshi Flipper @SatoshiFlipper

Satoshi Flipper heeft een sterke eigen mening, en zal deze niet onder stoelen of banken steken. Satoshi Flipper brengt Bitcoin (BTC) op macroniveau in kaart terwijl de koers zich ontwikkelt. Bitcoin maakt doorgaans 2 tot 4 sterke bewegingen per maand, Satoshi Flipper doet zijn best om zijn volgers te waarschuwen wanneer we die bewegingen kunnen verwachten. Ben je op zoek naar een account met de focus op BTC? Dan zit je bij Satoshi Flipper goed!

3: Vitalik Buterin @VitalikButerin

Vitalik Buterin is de co-founder van Ethereum. Zijn account zal mensen behagen die geïnteresseerd zijn in de technische aspecten van de blockchain technologie. Hij deelt regelmatig zijn kijk op de details van blockchains en de laatste ontwikkelingen in bepaalde munten. Het is dan ook niet gek dat het een van de grootste crypto-twitteraars betreft, Buterin heeft bijna 1 miljoen volgers. Als je Ethereum in je portfolio hebt dan ben je bijna verplicht om de beste man te volgen!

4: Bloomberg Crypto @Crypto

Met een accountnaam “Crypto” kan je eigenlijk niet missen… Bloomberg’s crypto-afdeling zit achter het @Crypto account. Hoewel ze niet dagelijks nieuws delen en daarmee een flink lager volume aan tweets hebben dan bovenstaande accounts is het zeker de moeite waard om ze te volgen. Bloomberg deelt voornamelijk uitgebreide stukken over specifieke onderwerpen. 

5: Coin Telegraph @Cointelegraph

Coin Telegraph is een crypto-nieuwssite waarop dagelijks artikelen gedeeld worden over alles wat er met crypto te maken heeft. Van algehele regulatie tot aan de kleinste ontwikkelingen. Dagelijks worden er meerdere artikelen geschreven welke direct worden gedeeld door het gelijknamige Twitteraccount. Als je up-to-date wilt blijven van alle laatste ontwikkelingen dan is dit zeker een must-follow!

6: Ricardo Spagni @FluffyPony 

Ricardo Spagni, de naam zal veel mensen niet direct iets zeggen, zijn pseudoniem Fluffy Pony is daarentegen een stuk bekender. Spagni is een van de slechts twee ontwikkelaars van Monero (XMR) die naar buiten is getreden met zijn identiteit. Wanneer je een Monero of privacy coin fan bent dan is dit account eentje die je moet volgen. Zijn Twitter-account is een van de beste manieren om op de hoogte te blijven van de op privacy gerichte munt.

7: Charlie Lee @SatoshiLite

Charlie Lee is de ontwikkelaar van Litecoin, maar bovenal een liefhebber van crypto en alles wat ermee te maken heeft. Op het account van Charlie Lee vindt je niet alleen maar Litecoin nieuws terug maar van alles wat met crypto en blockchain te maken heeft. Met ruim 800 duizend volgers is het een van de grotere cryptocurrency Twitter-accounts.

8: Jack Dorsey @Jack

Naast oprichter en CEO van Twitter en Square is Jack Dorsey ook een bekende crypto-bull. Hij promoot ideeën over brede acceptatie van cryptocurrencies en blockchain-projecten om er waarde aan toe te voegen. Voor als het je nog niet was opgevallen, #Bitcoin heeft op twitter automatisch het Bitcoin logo erbij, mede door toedoen van Jack! Hij deelt niet alleen maar crypto gerelateerde content maar ook veel informatie omtrent ander nieuws. 

9: Jouw favoriete coins!

Vrijwel iedere coin is actief op Twitter om de laatste ontwikkelingen te publiceren. Wanneer je zelf een fanatiek supporter bent van een van de munten uit jouw portfolio moet je deze munten uiteraard volgen op Twitter. Weet je niet wat hun Twitter account is? Zoek dan de munt op onze website, rechts bovenaan de pagina van de munt zie je het Twitter icoontje met hun account eraan gelinkt!

10: Bitcoin Meester @bitcoin_meester

Last but not least moet je uiteraard Bitcoin Meester ook volgen op Twitter! We delen al onze nieuwsberichten via Twitter en daarnaast houden we ook nog eens geregeld giveaway acties.