Deze hele week staat bij Bitcoin Meester in het teken van Decentralized Finance (DeFi)! Iedere dag nemen we een ander DeFi project dat wij aanbieden onder de loep. Vandaag nemen we Swipe onder de loep: Wat is Swipe? waarvoor dient de SXP token? En nog veel meer!

Wat is Swipe?

Swipe is een bedrijf dat een groot aantal cryptocurrency-gerelateerde services aanbiedt, waaronder een portemonnee met meerdere valuta’s en cryptocurrency-debetkaarten.

Hoewel het bedrijf is geregistreerd in Londen, Engeland, zijn het hoofdkantoor en het team gevestigd in Taguig, een stadsdeel van Manilla, Filippijnen. Swipe heeft ook gewerkt aan de ontwikkeling van het Swipe-netwerk, een ecosysteem van DeFi-protocollen. Swipe kopen kan bij Bitcoin Meester met een SXP/EUR pair.

Wat is SXP cryptocurrency?

SXP is een cryptocurrency die is gebouwd op de Ethereumblockchain als een ERC-20-token. Het wordt gebruikt om vergoedingen te betalen voor de verschillende producten binnen het Swipe-ecosysteem. SXP is vereist om de meer prestigieuze niveaus van Swipe-betaalpassen te bereiken en kan ook worden gebruikt voor betalingen met Swipe-betaalpassen. De saffron kaart is gratis te bestellen.

Het totale aanbod van SXP is 300 miljoen stuks. 1 SXP-token is vereist om toegang te krijgen tot de verschillende producten van Swipe, waaronder DeFi-protocollen op het Swipe-netwerk.

Het Swipe netwerk

Het Swipe-netwerk is een ecosysteem van DeFi-toepassingen en -protocollen dat momenteel in ontwikkeling is. Deze omvatten Swipe Swap, Swipe Finance (SwipeFi), Swipe Staking en Swipe Governance. Houders van SXP-cryptocurrency hebben het beheer over alle Dapps op het Swipe Network.

Swipe wallet

De Swipe-wallet voor cryptocurrency ondersteunt meer dan 30 cryptocurrencies en fiat-valuta’s. Het is een gecentraliseerde portemonnee waarvan de fondsen zijn beveiligd door het SAFU-fonds van Binance (200 miljoen USD) en / of een verzekering van Coinbase Custody (100 miljoen USD) en BitGo (100 miljoen USD).

De meeste fondsen worden ten alle tijden in cold storage bewaard. Gebruikers kunnen naadloos tussen activa in de app wisselen en ze ook rechtstreeks kopen met een bankpas, creditcard of overboeking.

Swipe Crypto Debit Cards

In tegenstelling tot de meeste andere cryptocurrency-betaalpassen, kunt u met Swipe-cryptocurrency Visa-betaalpassen rechtstreeks aankopen doen met cryptocurrency (zonder handmatige conversie). Er zijn 4 niveaus van betaalpassen: Saffron, Sky, Steel en Slate. Alles behalve de Saffron-kaart vereist dat je Swipe’s SXP-token inzet om de steeds lucratiever wordende beloningen te ontvangen, waaronder 100% kortingen voor Spotify, Netflix, Hulu, Amazon Prime en Apple Music, en 10% kortingen bij Travala, Starbucks, Airbnb en Uber.

Een van de verkoopargumenten van de cryptocurrency-debetkaarten van Swipe zijn de cashback-beloningen die oplopen tot 5% en worden betaald in Bitcoin. Alle kaarten bieden ook contactloze (NFC) betalingen, opnames via geldautomaten en lucratieve verwijzing beloningen tot 3000 $ USD. U kunt zelfs een digitale versie van de pinpas gebruiken met alleen uw telefoon en de digitale Swipe-kaart overal gebruiken waar Google Pay en Apple Pay worden geaccepteerd.

Swipe Pay

Met Swipe Pay kunnen verkopers cryptocurrency-betalingen ontvangen. Verkopers kunnen er ook voor kiezen om cryptocurrency-betalingen automatisch te laten omzetten in 1 van de meer dan 20 fiat-valuta’s die door Swipe worden aangeboden.

Er zijn geen kredietcontroles vereist en Swipe Pay is beschikbaar in meer dan 180 landen.

Swipe Savings

Met Swipe Savings kunnen gebruikers elk van de 12 hierboven genoemde cryptocurrencies storten in ruil voor jaarlijkse procentuele opbrengsten van maximaal 14%. Activa kunnen worden ontgrendeld of vergrendeld en hoe langer u uw geld in Swipe Savings vergrendelt, hoe hoger de opbrengsten. 

SXP Token Prijs Analyse

Het SXP-token heeft een behoorlijk opmerkelijke prijsgeschiedenis. Het kwam bijna precies een jaar geleden in augustus 2019 op de markt, iets boven de ICO-prijs van 0,20 $ USD. In de daaropvolgende maanden zag het twee rally’s (oktober 2019 en februari 2020) waar het 2 $ USD doorboorde, en twee terugtrekkingen (november 2019 en maart 2020) waar de prijs van SXP kelderde tot 0,90 $ USD en minder dan 0,17 $ USD , respectievelijk.

SXP begon te rallyen in juli, een paar weken nadat Binance Swipe in juni had overgenomen. Sindsdien heeft SXP een parabolische groei gekend, met een maximum van iets meer dan 5 $ USD, slechts een paar weken geleden.

Dit kan zijn veroorzaakt door de release van hun herziene ‘whitepaper’ waarin wordt beschreven hoe SXP zal worden gebruikt binnen het DeFi-ecosysteem van Swipe, het Swipe Network. Hoewel SXP is afgekoeld tot ongeveer 3 $ USD is er zeker ruimte voor meer groei als Swipe Network-protocollen zoals SwipeFi live gaan (geen financieel advies!).

Swipe SXP Wallet Support

Omdat SXP een ERC-20-token is, kan het worden opgeslagen op vrijwel elke portemonnee die Ethereum ondersteunt. De meest intuïtieve portemonnee om te kiezen is de mobiele portemonnee van Swipe. Bedenk echter dat de Swipe-portemonnee gecentraliseerd is.

Dit betekent dat het geld dat u daar opslaat, technisch niet van u is. Niet uw sleutels – niet uw crypto! Het helpt echter dat deze fondsen worden beschermd door Binance en Coinbase. Uiteraard staat uw Swipe ook volkomen veilig opgeslagen op uw Bitcoin Meester account.

Swipe Roadmap

Hoewel Swipe pas iets meer dan een jaar bestaat, is de lijst met prestaties behoorlijk opmerkelijk. Deze staan ​​allemaal vermeld op hun Medium-pagina en de meeste hebben zich de afgelopen maanden voorgedaan. 

Deze omvatten de lancering van de Swipe Wallet slechts 1 maand na de lancering van Swipe, de integratie van Apple Pay, Google Pay en Samsung Pay, de aankoop door Binance, de samenwerking met Chainlink en Elrond en de lancering van hun staking-testnet.

De toekomstige mijlpalen van Swipe zijn vrij algemeen. Deze omvatten het uitbreiden van hun diensten naar andere regio’s, met name Zuidoost-Azië, Noord-Amerika, Latijns-Amerika en Afrika. Ze zijn ook van plan om de aankomende DeFi-applicaties op het Swipe Network toegankelijk te maken via hun mobiele app.

Ter afsluiting

De overname van Swipe door Binance, hoewel mogelijk voor sommigen zorgwekkend, zal ongetwijfeld een lange weg banen om Swipe te helpen zijn DeFi-dromen te verwezenlijken met het Swipe Network.

Met het SXP-token dat binnenkort zal worden gebruikt voor het beheer van deze krachtige protocollen en de sleutel die de verschillende producten en toepassingen van Swipe letterlijk veranderd, hebben zowel Swipe als het SXP-token een zeer veelbelovende toekomst.