Deze week kleurde de cryptomarkt rood, en met name de DeFi coins werden hard geraakt. De meeste DeFi coins hebben over de afgelopen dagen zelfs dubbelcijferige verliezen geleden. Volgens de DeFi watchlist van santiment is de collectieve marktkapitalisatie van alle DeFi gerelateerde projecten in de afgelopen 24 uur zelfs met ruim 25% gekrompen, als gevolg daalde ook hun dagelijkse handelsvolumes met ruim 30%.

De afgelopen maanden is er veel hype geweest rondom DeFi projecten, de hardste stijgers van de hype zijn nu het hardst getroffen. Zo daalde SUSHI afgelopen week met 43%, Uniswaps eigen token UNI met 38% en het ‘grote’ YFI met ruim 30%*.De reacties van de altijd actieve crypto-Twitter community bleven dan ook niet lang uit.

Ondanks het feit dat crypto-Twitter de dood van de DeFi-projecten heeft verklaard, beweert Santiment dat er sprake is van “walvisaccumulatie” -activiteit rond verschillende DeFi-activa, waaronder Synthetix (SNX).

Santiment merkte ook op dat de gecombineerde waarde van DeFi-activa op het moment dat ze voor het laatst op de MVRV-blockchain werden verplaatst, is gedaald tot een historisch dieptepunt, “wat wijst op onderwaardering” op het huidige prijsniveau.

*alle gegevens zijn gebaseerd op het moment van schrijven en kunnen afwijken tijdens het lezen van dit artikel.