Rpyal bank of canada

De Royal Bank of Canada (RBC), op basis van activa de grootse bank van Canada, is zich aan het beraden op het lanceren van een eigen cryptocurrency-exchange.

Mediabronnen die bekend zijn met de situatie, geven aan dat RBC, met een totale activa van meer dan $ 965 miljard, vier patenten heeft aangevraagd in Canada en de VS Die volgens de bronnen laten zien hoe het cryptocurrencies in zijn activiteiten kon integreren.

Het Patent

Het patent beschrijft het volgende: “Voor individuele gebruikers kan het beheren van cryptografische sleutels en transacties met verschillende cryptografische activa een uitdaging zijn. In sommige situaties kan het even duren voordat cryptografische activatransacties worden bevestigd en / of niet compatibel zijn of worden ondersteund door systemen van handelaren of verkooppunten. ”

De woordvoerder van de bank – Jean Francois Thibault – legde uit dat de bank “Net als veel andere organisaties patentaanvragen indient om ervoor te zorgen dat bedrijfseigen ideeën en concepten worden beschermd.”

Een tekort aan cryptocurrency-exchanges

De bank heeft wellicht ook een aanbieding voor de cryptocurrency-accounts van haar klanten. Voor zover bekend heeft RBC de afgelopen drie jaar ten minste 27 blockchain-gerelateerde patenten gepubliceerd. Waaronder credit scores, voertuigrecords, digitale beloningen en leenaanbiedingen.

Er zijn momenteel slechts enkele cryptocurrency-exchanges in Canada. Vorige week kondigde de British Columbia Securities Commission (BCSC) aan dat het had een aanvraag had ingediend om de controle over Einstein Exchange te nemen nadat het platform op 31 oktober aangaf binnen de aankomende 60 tot 90 dagen de stekker uit het platform te trekken.

Einstein is zijn klanten €11.1 miljoen ($ 16,3 miljoen CAD) verschuldigd.

Dit is overigens niet de eerste keer dit jaar dat er een Canadese cryptocurrency-exchange verdwijnt. Eerder dit jaar stortte het onrustige QuadrigaCX, ineen met ongeveer $ 134 miljoen aan gebruikersgeld.

De oprichter en CEO van Quadriga, Gerald Cotten, stierf aan de ziekte van Crohn was de enige die de controle had over de exchange op het moment van zijn dood.

In de Quadriga-zaak fungeert Big Four-auditor EY nu als de curator voor de klanten van de exchange. Het bedrijf heeft sindsdien ongeveer $ 35 miljoen teruggevorderd van externe betalingsverwerkers en activa van het eigendom van Cotten. EY probeert nu bijna $ 200 miljoen terug te krijgen voor meer dan 115.000 klanten.