De afgelopen dagen zijn lastig geweest voor de koers van bitcoin (BTC). De moeder alle cryptocurrencies daalde van $10.500 naar laag in de $9.500, waar gelukkig support werd gevonden. Door het vinden van support lukte het de koers om sideways te gaan handelen, net onder de $9.700, en het lijkt er zelfs op dat we een mogelijke opwaartse beweging gaan zien.  

Ondanks de pittige dagen voor bitcoin (BTC) lijkt het koersverloop namelijk een zogeheten golden cross te vormen; een vrij zeldzaam patroon dat zich ook vormde toen BTC vorig jaar april een rally startte van $5.400 naar $13.800 en net voor een flinke bull run in 2015. 

Een golden cross wordt gevormd wanneer de 50-dagen moving average (MA) van een bepaalde activa boven de 20-dagen MA van dezelfde activa breekt. 

We hebben het bullish patroon dus al twee keer eerder gezien, maar dit keer – als we een aantal traders mogen geloven – is de vormende golden cross bullisher dan de voorgaande twee. Zo tweette @MMcrypto vanochtend vroeg:

“De BTC Golden Cross heeft zich VANDAAG gevormd!!!

Deze is fundamenteel anders en bullisher dan die van april 2019 die ons naar de $14.000 bracht.

Jongens, riemen vast, het wordt een volatiele bullish rit voor #Bticoin in 2020.”

Ook andere traders hebben de golden cross opgemerkt. Zo tweette @CryptoBull:

“Dames en heren.. ik presenteer u de golden cross!

De laatste keer dat dit gebeurde was op 24 april 2019 op $5.400.

Daarvoor gebeurde het op 28 oktober 2015 op $300.”

De komende dagen of weken zullen uitwijzen of de golden cross inderdaad zal leiden tot een uptrend van de koers, Volgens dezelfde analisten is het namelijk van belang dat het support op $9.500 houdt. Komt de koers van bitcoin daar namelijk onder, dan zou de golden cross geïnvalideerd kunnen worden. 

Op het moment van schrijven is bitcoin $9.730 waard op CoinMarketCap na 0,23% te zijn gestegen in de afgelopen 24 uur.