De Ethereum Merge komt eraan, een spannende en ingrijpende verandering. Ethereum gaat over van Proof-of-Work (minen) naar het Proof-of-Stake mechanisme. Wanneer dit exact zal gebeuren is nog even afwachten, omdat het afhankelijk is van hoeveel Ether er de komende dagen gemined wordt. De verwachting is dat dit op 15 september zal plaatsvinden.

Dit is wat u kunt verwachten als u Ethereum (ETH) in uw bezit heeft bij Bitcoin Meester:

U hoeft niets te doen
Als houder van ETH of andere ERC-20 munten hoeft u niets te doen. Bitcoin Meester zorgt ervoor dat de munten worden overgezet naar het nieuwe netwerk. Tijdens de Merge zijn uw munten veilig.

Stortingen en opnames van ETH en andere ERC-20 munten tijdelijk opgeschort
Tijdens de Merge worden stortingen en opnames voor ETH en alle andere ERC-20 munten tijdelijk opgeschort. Het storten en opnemen van deze munten zal weer worden hervat als de Merge is afgerond en het netwerk stabiel genoeg is.

Handelen blijft mogelijk
Het handelen in ETH en alle andere ERC-20 munten blijft gewoon mogelijk. Echter raden wij aan om tijdens de Merge extra waakzaam te zijn, omdat er grote prijsschommelingen kunnen plaatsvinden naar aanleiding van de ontwikkelingen rond de Merge.

In het geval van een hard fork
Mocht er een hard fork van Ethereum komen, dan zullen wij nader communiceren op welke wijze dit plaats vindt, welk standpunt Bitcoin Meester hierbij inneemt en wat dit mogelijk voor u gaat betekenen.

Gasprijs
De kosten voor het versturen van ETH of andere ERC-20 munten blijft naar verwachting voorlopig hetzelfde. In theorie vormt de Ethereum-upgrade het toneel voor sharding, waardoor in de toekomst mogelijkheden ontstaan ​​voor goedkopere gas fees.

Staken
Bitcoin Meester gaat na de Merge staking voor Ethereum aanbieden. Tegen welk percentage en per wanneer is nog niet bekend. Dit is afhankelijk van hoe de Merge precies zal uitpakken en hoeveel tijd deze ingrijpende verandering in beslag zal nemen.

Terwijl we de Merge van Ethereum naderen, dient u zeer alert te zijn op oplichters die proberen te profiteren van deze transitie. Stuur uw ETH nergens heen in een poging om te upgraden naar “ETH2” of iets dergelijks. Er is geen “ETH2”-token en u hoeft niets te doen voor deze transitie.

Tijdens de Merge zullen wij u via ons twitter kanaal op de hoogte houden van de ontwikkelingen die plaatsvinden.