Voor de één is dit heel herkenbaar, maar voor de ander is deze post misschien nog net op tijd om te kunnen voorkomen dat jou dit ook overkomt. 

In deze post beschrijven wij de 10 meest gemaakte beginnersfouten.

1. Direct beginnen met het kopen van cryptomunten

Veel mensen beginnen direct met het investeren in munten zonder dat zij zich hebben ingelezen. Doe dit niet. Lees eerst waar de munt voor staat en hoe het werkt voor je er geld in investeert. 

2. Al het geld in één munt investeren

Al je geld in één munt investeren is vaak geen goed idee. Het kan zijn dat andere munten wel succesvol worden en deze munt niet. Zorg ervoor dat je verschillende munten in je lijstje hebt staan. 

3. Verkopen uit paniek

Als de markten dalen komt het vaak voor dat mensen uit paniek gaan verkopen. Handelen uit emotie is meestal geen goed idee. Er wordt ook wel eens gezegd: “niet bewegen als je wordt geknipt”.

4. Investeren in een munt na een hele grote stijging

FOMO (fear of missing out), het bang zijn dat je iets mist, is een welbekend begrip in de crypto wereld. Dit is een welbekende beginnersfout, omdat de kans redelijk groot is dat de munt op een gegeven moment ook weer een stuk zakt. 

5. Te lang wachten met het verkopen van een munt

Een munt erg lang aanhouden kan er ook weer voor zorgen dat de munt weer net zo hard daalt als dat hij in een bepaalde periode gestegen was. Zorg er dus voor dat je tijdig winst neemt.

6. Laten leiden door hype

Meestal als er hype op een munt ontstaat gaat de prijs in een korte periode hard omhoog. Veel mensen laten zich leiden door de hype en springen dan op het laatste moment in met alle gevolgen van dien.

7. Te veel handelen

Het te lang aanhouden van een munt is geen goed idee, maar het steeds kopen en verkopen van een munt ook niet. Elke handeling kost geld, denk dus goed na wanneer jij iets wil kopen of verkopen.

8. Niet meer naar de munt(en) omkijken

Veel beginners kopen een munt en zeggen “ik kijk over 5 jaar wel wat het waard is”. Het is aan te raden om up-to-date te blijven van de ontwikkelingen van de munt die je hebt gekocht.

9. Volgen wat “experts” zeggen

Veel mensen in de crypto wereld noemen zich expert. Pas dus op met het volgen van deze experts, doe altijd je eigen onderzoek om informatie te weten te komen over de munten.

10. Te weinig het account beveiligen

Helaas komt het vaak voor dat beginners denken dat hun geld op een platform wel veilig staat. Zorg er altijd voor dat je jouw account goed beveiligd. Beveilig altijd je account door de Google Authenticator aan je account te koppelen.