Twitter is een van de grootste social-media platformen. Een paar jaar geleden leek het platform nog zo goed als verloren maar inmiddels is het een heel nieuw leven ingeblazen. Crypto-enthousiastelingen verzamelen zich 24 uur per dag op het online kanaal om hun meningen en analyses met elkaar te delen.

In deze post geven wij onze tips met mensen die je absoluut moet volgen. 

1. Changpeng Zhao (@cz_binance)

Changpeng Zhao is de oprichter en CEO van Binance. Hoewel Zhao de grote Binance-baas is heeft hij ook allerlei interessante dingen te melden die niet direct met zijn platform te maken hebben. Daarbij is hij een van de meest invloedrijke personen in de crypto-wereld en is het de moeite waard om hem te volgen.

2. Jack Dorsey (@jack)

Mede-oprichter en oud CEO van Twitter, Jack Dorsey, is een groot voorstander van Bitcoin. Inmiddels is de oprichter van het sociale platform niet meer direct betrokken bij Twitter, maar post hij nog steeds allerlei crypto-gerelateerde tweets op zijn persoonlijke pagina. 

3. Michaël van de Poppe (@CryptoMichNL)

Een crypto-celeb van hollandse bodem, zo kunnen we CryptoMich het beste omschrijven. De hele dag door deelt Michaël interessante charts, nieuwtjes en zijn video’s met zijn volgers. Waar andere twitteraars nogal schreeuwerig over kunnen komen zouden we Michaël omschrijven als een realist. Calm, cool and collected.

4. Anthony “Pomp” Pompliano (@APompliano)

Bekend om zijn “long bitcoin, short the bankers”-tweets, Anthony “Pomp” Pompliano is mede-oprichter van Morgan Creek Digital Assets – een investeringsmaatschappij die toegang biedt tot blockchain-technologie voor institutionele klanten. Daarbij zit “Pomp” ook bovenop het nieuws en brengt vaak als eerste de leukste feitjes aan zijn volgers.

5. Raoul Vriend (@RaoulGMI)

Raoul Vriend is een bekend econoom, investeringsstrateeg, mede-oprichter en CEO van Real Vision Group en Global Macro Investor. Een hele mond vol. Vriend maakte furore in de cryptocurrency-community toen hij zijn investering van meer dan 50% van zijn portefeuille in Bitcoin openbaar maakte. Hij tweet tegenwoordig voornamelijk over NFT’s en is niet bang om een kritische noot te laten horen. 

6. Documenting Bitcoin (@DocumentingBTC)

Als je als eerste op de hoogte wilt zijn van alles wat met Bitcoin te maken heeft dan is dit account een absolute must. Documenting Bitcoin deelt allerlei interessante artikelen en tweets die met Bitcoin te maken hebben. Meestal nog voordat het ergens anders op het internet is terug te vinden!

7. Bitcoin-archive (@BTC_Archive)

Dagelijkse analyses, dagelijks nieuws, politiek die zich mengt in Bitcoin en dagelijkse nieuwsbrieven? Dan moet je bij Bitcoin Archive zijn! Dit account plaatst dagelijks een mooie mix aan informatieve en technische posts.

8. Coindesk @coindesk 

Geen enkele lijst met cryptocurrency-twitter accounts zou compleet zijn zonder Coindesk, algemeen beschouwd als één van de beste plekken om al het laatste nieuws, prijzen, grafieken, handleidingen en analyses over Bitcoin, crypto en blockchain technologie te verkrijgen. Dit account deelt dagelijks meerdere goed geschreven artikelen en inzichten van marktleiders.

9. Bitcoin Meester (@bitcoin_meester)

Wanneer je dagelijks nieuws, updates over de markt en gouden tips wilt ontvangen, dan mag ons eigen Twitter-account uiteraard niet ontbreken in jouw lijstje met gevolgde accounts!