Unicorns, bedrijven die de $ 1 miljard waardering hebben overschreden, zijn een zeldzaam ras. Blockchain- en crypto-startups vormen slechts een kleine fractie van de unicorn bedrijven, een categorie waarin je als bedrijf valt met een waardering van $ 1 miljard of meer. het Hurun Research Institute suggereert dat bijna 500 bedrijven over de hele wereld in de categorie vallen. 

Hier is een lijst van de 10 meest waardevolle crypto en blockchain-bedrijven.

10. Canaan Creative – $2 miljard

Canaan Creative is een mining bedrijf dat na Bitmain op de tweede plaats komt wat betreft de verkoop van mining hardware. De winst van het bedrijf lijkt echter te dalen, ondanks het langdurige succes. Canaan is er echter in geslaagd zijn Unicorn-status te behouden: de waarde werd geschat op tussen de $ 2 miljard en $ 3 miljard tijdens de recente beursgang.

9. BitMEX – $3 miljard

BitMEX is een cryptocurrency exchange. In juli 2018 schatte The Times dat de waardering van BitMEX $ 3,6 miljard is op basis van de jaarlijkse winst. Dat gezegd hebbende, andere schattingen suggereren dat de werkelijke waarde van het bedrijf dichter bij $ 1 miljard ligt.

8. Binance – $2 miljard

Binance is de grootste beurs op basis van handelsvolume en biedt ook verschillende andere secundaire functies en services, waaronder de Binance Coin en Binance Chain. In een interview in oktober met ForkLog bevestigde CEO Changpeng Zhao dat Binance een waarde van ten minste $ 2 miljard heeft en voegde daaraan toe dat het werkelijke aantal mogelijk hoger is.

7. Block.one – $3 miljard

Block.one is het bedrijf achter EOS, een primaire concurrent van Ethereum. In maart ontving Bloomberg een e-mail van de aandeelhouder en meldde dat Block.one wordt gewaardeerd op $ 3 miljard. Het voegde eraan toe dat Block.one het grootste deel van die waarde als liquide activa en staatsobligaties aanhoudt – in feite $ 2,2 miljard.

6. Circle – $3 miljard

Circle is een veelzijdig crypto-servicebedrijf. Hoewel het zijn bestaan ​​begon als betalingsbedrijf, begon het uiteindelijk handels- en beleggingsdiensten aan te bieden. Circle is ook verantwoordelijk voor USD Coin, een populaire stablecoin. In 2018 bereikte Circle een waardering van $ 3 miljard na een financieringsronde van $ 100 miljoen.

5. Kraken – $4 miljard

Kraken is een andere belangrijke crypto exchange. In februari onderging het bedrijf een grote uitbreiding, omdat het een futures-handelsplatform verwierf, een grondige rebrand kreeg en verschillende werknemers aannam. Kraken sloot in dezelfde periode een financieringsronde van $ 13 miljoen af, waardoor de huidige waardering is verhoogd naar $ 4 miljard.

4. Ripple – $5 miljard

Ripple is verantwoordelijk voor XRP, de derde grootste cryptocurrency op de markt. Het bedrijf beheert ook verschillende betalingsservices die worden aangeboden onder de RippleNet-banner. In september 2018 rapporteerde Forbes dat de waarde van Ripple $ 4,7 miljard bedroeg – een bedrag dat verschilt van de marktkapitalisatie van XRP voor $ 9 miljard.

3. Robinhood – $7 miljard

Robinhood begon als een platform voor aandelenhandel met een focus op commissie vrije handel. In 2018 voegde het platform crypto handel toe aan het platform. Robinhood wordt vaak de handels-app voor millennials genoemd. De waardering van het bedrijf voor $ 7 miljard werd voor het eerst gerapporteerd in mei.

2. Coinbase – $8 miljard

Coinbase is het best bekend om zijn professionele retail handelsplatform, maar het heeft ook een paar andere inkomstenstromen. Het bedrijf biedt Coinbase Custody aan institutionele beleggers en Coinbase Commerce aan handelaren. In oktober 2018 kondigde Coinbase aan dat het een waarde van $ 8 miljard had overtroffen.

1. Bitmain – $12 miljard

Bitmain is veruit het meest waardevolle crypto bedrijf. Het mining bedrijf heeft rijkdom opgebouwd door Bitcoin-mining hardware te verkopen, mining pools en mining bedrijven te exploiteren en risicokapitaal aan te trekken. Bitmain heeft een waardering van ongeveer $ 12 miljard, een aantal dat oorspronkelijk werd gemeld door het Chinese nieuwskantoor Caixin in juni 2018.

Sommige van de hierboven genoemde Unicorn bedrijven zijn titanen van de crypto-industrie. Er zijn uiteraard ook tal van sterk groeiende bedrijven en startups met een waardering onder de 1 miljard. Denk alleen maar aan bedrijven als Bitfury, Revolut en Liquid bijvoorbeeld.