Elon Musk heeft zijn steun uitgesproken voor crypto en noemde het “onverwoestbaar”.  “Het is volgens mij niet mogelijk om crypto te vernietigen, maar het is mogelijk voor regeringen om de vooruitgang ervan te vertragen”, zei Musk op de Code Conference in Californië.

We horen u al denken *zucht* “Weer die Musk?” Ja! De cryptowereld houdt ervan om alles uit elkaar te halen wat Elon Musk zegt en doet. Hij is rijk, hij is excentriek, en hij is een van de meest succesvolle ondernemers van de afgelopen 100 jaar. Zijn tweets hebben dan ook de kracht om de crypto markten drastisch op en neer te laten bewegen, zoals we eerder dit jaar zagen. Tesla kocht voor 1,5 miljard aan Bitcoin. Die aankondiging was misschien wel een van de krachtigste prijs katalysatoren in de afgelopen jaren van Bitcoin.

Elon Musk en crypto hebben desondanks een wat moeizame relatie. Waar Musk de ene keer fel voorstander is van alles wat met crypto te maken heeft kan dat een maand later weer compleet anders zijn. Hoewel het de laatste tijd overwegend positief is. Volgens de CEO van Tesla kan het gedecentraliseerde karakter van cryptocurrencies namelijk een uitdaging zijn voor de Chinese overheid, die afgelopen vrijdag voor de zoveelste keer de aanval op cryptovaluta opende. 

Hoe dan ook, zijn opmerkingen van gisteren leken de markten niet te laten crashen of te verhogen. Misschien zijn de markten zo volwassen geworden dat ze niet leven en ademen op basis van Musk’s tweets – of misschien waren zijn opmerkingen van gisteren gewoon een beetje saaier dan normaal.

“Ik veronderstel dat cryptocurrency fundamenteel is gericht op het verminderen van de macht van een gecentraliseerde regering”, hij voegde eraan toe: “Dat vinden ze niet leuk.” Hij suggereerde ook dat het laatste Chinese hardhandig optreden tegen crypto waarschijnlijk iets te maken heeft met de “aanzienlijke problemen met de opwekking van elektriciteit in het land”. China is (was) een van de grootste mining leveranciers van de wereld, het land kampt zelf met energietekorten en mede hierdoor is er door de Chinese overheid eerder al een mining verbod opgelegd.

Ondanks dat Musk zichzelf niet beschouwt als een “enorme cryptocurrency-expert”, benadrukte de tech ondernemer dat regelgevers niet zouden moeten proberen de acceptatie van cryptocurrency te vertragen. Op de vraag of de regering van de Verenigde Staten moet worden betrokken bij het reguleren van crypto, antwoordde Musk: “Ik zou zeggen: ‘Niets doen.”