Disclaimer: dit artikel bevat geen financieel advies en is bedoeld voor educatieve doeleinden.

Bitcoin prijs wekelijkse grafiek

Op de wekelijkse grafiek in figuur 1 is de koers boven het neerwaartse kanaal en is bezig met een correctie nadat het de afgelopen drie weken heeft gestegen. Mijn targets voor de correctie zitten in de “zone” van de Fibonacci retracement tool die getekend is vanaf het laagste punt van deze beweging naar de top. De zone zit tussen de 0.382 – 0.618 Fibonacci niveau. De zone waar ik dus naar kijk is $8200 – $8000 deze vallen ook samen met de 21EMA en bovenkant van het neerwaartse kanaal, wat betekent dat het een hertest is van de bovenkant van het neerwaartse kanaal. Dit is standaard in de meeste trades. Je hebt een uitbraak, een hertest en dan voortzetting. De voortzetting van de stijging zou kunnen plaatsvinden volgens de zwarte zigzaglijn.

De tweede target zit op de 0.618 Fibonacci niveau bij de $7800. Dit zou in de vorm van een wick kunnen zijn en wellicht sluit de candlestick wel netjes boven de 21EMA. Zojuist genoemde targets vallen ook samen met support punten die op de dagelijkse grafiek te identificeren zijn.

In het bearish scenario sluit de candlestick deze week, of volgende week, onder de $7500 – $ 7600. Dan is het tijd om bearish te zijn en is een duik richting $5500 nog zeker mogelijk.

Figuur 1: De koers is met een correctie bezig. Target is de zone tussen de 0.382 – 0.618 Fib niveaus.

Bitcoin prijs dagelijkse grafiek

In figuur 2 is te zien dat de koers is afgewezen door de 200DMA. Dit is volledig in lijn der verwachtingen. Eerder in de grafiek zien we dat de koers maar liefst drie pogingen nodig had om de 200DMA te breken.

Nadat de rode uptrend lijn gebroken was is de koers gaan zakken. De correctie is al een paar dagen gaande. Ik verwacht dat de koers hierbij zakt naar support tussen de $8200 en $8000 (100DMA). Dat valt dus ook samen met bovenkant van het neerwaartse kanaal voor een retest.

Daaronder zit de $7800 support. Dit was voorheen ook een sterke resistance en kan nu dienst doen als sterke support en een tweede target waar de koers naar toe kan corrigeren voordat het een bodem vindt voor de wekelijkse grafiek.

De RSI was oversold en is aan het afkoelen. Het volume is ook aan het afnemen in de correctie en dat is een goed teken voor het bullish scenario. Het afnemen van het volume en volatiliteit vertelt me ook dat we binnenkort een grotere beweging kunnen verwachten. Een stilte voor de storm.

Figuur 2: De correctie is ingezet na de afwijzing door de 200DMA en nadat de  rode uptrend lijn was gebroken.

Bitcoin prijs 4 uur grafiek

Op de 4uur grafiek in figuur 3 was er bearish divergence te zien (korte blauwe lijnen) wat ook al aangaf dat we de tijdelijk top hebben gezien. Na een paar dagen zijwaarts bewegen is de koers naar beneden uitgebroken en beweegt richting de doelen die hierboven genoemd zijn.

Er wordt nu support gevonden van de 100MA en daaronder zien we support van de $8200, $8000 psychologisch (en 100DMA) en $7800 die ook nog eens samenvalt met de 200MA van de 4uur grafiek.

In de downtrend naar beneden zoals die nu te zien is krijgen we wellicht nog een oversold 4uur RSI die een korte bounce omhoog zou kunnen geven richting het zojuist gebroken kanaal. 

Figuur 3: De 4uur grafiek heeft net het zijwaartse kanaal gebroken en zet de downtrend voort.

Conclusie

Na de afwijzing van de 200DMA is de koers aan het corrigeren geweest. Er is veel samenvloeiing te zien van support niveaus op de verschillende timeframes. Ik kijk dan ook naar de volgende targets waar de koers potentieel een higher low kan vormen voor op de wekelijkse grafiek om de trend te veranderen: $8200 – $8000, $7800.

In een bearish scenario sluit de koers op de wekelijkse onder $7500 – $7600. Een duik naar $5500 ligt dan weer op tafel.

John van Meer – de Bitcoin Consultant

De Bitcoin Consultant is al jaren bezig om het grote publiek over cryptocurrency te onderwijzen door middel van webinars, seminars en online cursussen. De nieuwste is de online trade cursus waarmee je de grafieken leert lezen en tools gebruiken om succesvol te kunnen traden!

Elke dinsdag is hij te vinden bij Blockdam waar hij samenwerkt met andere blockchain enthousiasten aan een Decentralized Autonomous Organisation (DAO).

Hou mijn Facebook/Twitter/website in de gaten voor andere interessante updates over crypto!