Iedere week zullen we een coin die op ons platform wordt aangeboden uitlichten. Deze week lichten we Dusk Network uit. Recentelijk werden ze uitgelicht door CoinDesk die de plannen van Dusk Network openbaarde om de aandelen van duizenden Nederlandse vennootschappen te tokenizen.

Dusk Network profileert zich als technologie voor de financiële sector. Een open source blockchain die bedrijven gebruiken om financiële instrumenten, zoals bijvoorbeeld aandelen van een bedrijf, te tokenizen en om dure en complexe processen te automatiseren. Door Dusk Network openlijk toegankelijk te maken is gebruik van de blockchain betaalbaar en efficiënt, ook voor de kleinere en middelgrote bedrijven. Hierdoor is de toegang tot privacy beschermende blockchain infrastructuur beschikbaar voor iedereen, wat bijdraagt aan de totstandkoming van mondiale samenwerking.

In 2018 is Dusk Network opgericht om de onbeantwoorde uitdagingen van blockchain op te lossen: schaalbaarheid, privacy en compliance.
Tijdens de oprichting van Dusk Network lag de prioriteit bij het creëren van een ecosysteem dat voor iedereen toegankelijk is, waardoor de drempel om de financiële sector te betreden echt wordt verlaagd en er ruimte is om processen te automatiseren. Dusk Network creëerde een blockchain die de ruggengraat van een eerlijkere financiële sector moet worden door iedereen de kans te geven deel te nemen aan de consensus, ongeacht hun grootte.
Monopolistische machtsstructuren worden niet gestimuleerd, forks voorkomen en handel direct afgewikkeld.

Privacy features Dusk Network

De kernprocessen van Dusk Network worden beveiligd door zero-knowledge cryptography. Het nieuwe PLONK proof systeem wordt gebruikt om aan de ene kant data privacy te garanderen, en aan de andere kant compliance en controle uit te kunnen oefenen.

Daarnaast combineert Dusk Network het gebruik van stealth-adressen (een willekeurig adres gemaakt voor elke transactie), blind bieden (nodes staken in volledige privacy), ‘PLONK’ transacties (een type zero knowledge proof dat snel en betrouwbaar is) en meer. Dit alles om ervoor te zorgen dat bedrijven kunnen handelen in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming, en geheimhoudingsverklaringen gerespecteerd kunnen worden.

In de context van financiële instrumenten is het van het grootste belang dat transacties marktneutraal zijn en geen invloed hebben op de bredere markt. 

Het is namelijk onwenselijk als alle transacties in de openbaarheid getoond worden, dit zou in bepaalde gevallen zelfs marktmanipulatie in de hand kunnen werken, wat schadelijk is voor gebruikers. .

Belangrijke kenmerken

Lancering eigen mainnet

Dusk Network zal zeer binnenkort overgaan van de Ethereum blockchain naar een eigen mainnet. Momenteel zit Dusk Network in de testfase van haar 2e testnet.

Privacycoin

Zoals al meerdere keren naar voren gekomen in dit artikel is Dusk hard bezig met de privacy van haar eigen blockchain. Dusk valt dan ook onder de zogeheten ‘privacycoins’, oftewel een munt die de data van haar gebruikers verborgen houdt. 

Succesvolle Funding Ronde

In 2018 sloot Dusk Network haar financieringsronde waarbij zij 50% van de totale token supply verkochten tegen een bedrag van $8.075.557 dollar

Dusk network kopen? Dat kan via bitcoinmeester.nl/dusk-network