Onze coin of the week van deze week is V-ID! V-ID is een door blockchain aangedreven document validatiedienst. Door gebruik te maken van de VIDT API kunnen organisaties hun digitale gegevens certificeren en beveiligen tegen fraude en manipulatie.

Wat is V-ID?

Hoe kun je weten dat een bestand dat wordt geverifieerd daadwerkelijk is uitgegeven door de rechtmatige persoon of entiteit die de uitgevende organisatie vertegenwoordigt? Hoe kan je er zeker van zijn dat de gevalideerde bestanden geen vervalsingen zijn? 

Om dit universele probleem op te lossen gebruikt V-ID het potentieel van de blockchain. V-ID ziet de blockchain als de belangrijkste technologie om ervoor te zorgen dat digitale vooruitgang niet wordt tegengewerkt door frauduleuze activiteiten.

Door gebruik te maken van de VIDT API kunnen organisaties hun digitale gegevens certificeren en beveiligen tegen fraude en manipulatie. Een eenvoudige maar krachtige formule.

V-ID heeft al een aantal grote internationale bedrijven waarmee ze een samenwerking zijn aangegaan, hieronder vallen organisaties als Airbus, AmSpec en IBM. Deze organisaties certificeren en beveiligen digitale documenten middels de oplossingen van V-ID.

V-ID Token – VIDT 

De V-ID Token (VIDT) is wat de validaties op het netwerk mogelijk maakt. V-ID geeft wallets uit aan publicerende organisaties, deze krijgen in de achtergrond een saldo met VIDT.

Elke keer als een organisatie een bestand valideert, wordt er een VIDT-transactie gedaan die alle noodzakelijke details registreert en vereeuwigd (bestandstype, validatielocatie, tijdstempel, identiteit). De VIDT-token die bij de transactie wordt gebruikt, wordt verstuurd vanuit de wallet van de validerende organisatie.

V-ID biedt haar klanten de mogelijkheid om een ​​of meer blockchains te gebruiken voor extra beveiliging. Deze blockchains zijn momenteel DigiByte, Ethereum, LTO Network, Bitcoin, FTM en IBM Hyperledger. 

Hier volgen een aantal belangrijke redenen voor het gebruik van VIDT:

1 Wallets voor klanten

Na het KYC-proces geeft V-ID klantportefeuilles uit voor elke klant. Elke transactie uit die wallet staat voor de validatie van een bestand van die geïdentificeerde klant. De token-transacties zijn de sleutel tot de identificatie en bevestiging van de identiteit van de uitgevende partij.

2 Gebruiksgemak is essentieel voor adoptie

Om ervoor te zorgen dat het VIDT-platform en de blockchain-technologie als geheel, breed worden overgenomen door het bedrijfsleven moet het proces zo toegankelijk mogelijk zijn. 

Voor iedere manier waarop bedrijven gebruik maken van validatie via V-ID hebben ze slechts VIDT nodig. Gebruikers hoeven niet te weten hoe ze met verschillende crypto wallets moeten omgaan. Zo hebben gebruikers geen last van constant fluctuerende transactietarieven, veranderende ‘gas’ prijzen of andere crypto technische details. Hiermee blijft de impact op bestaande workflows binnen de bedrijven minimaal, een essentieel detail.

Om bestanden te valideren levert V-ID een API of een eenvoudige drag-and-drop interface.

3 Controle

De VIDT token biedt V-ID een instrument om de prijzen voor validaties in VIDT te controleren. Hierdoor kan V-ID de constante schommelingen van wisselkoersen en transactiekosten die bij de verschillende blockchains die worden gebruikt, compenseren.

4 Transparantie

Omdat V-ID een token gebruikt, zijn alle transacties openbaar en traceerbaar, wat voor extra transparantie zorgt.

Toekomst V-ID

Op dit moment richt het team zich voornamelijk op de ontwikkeling van nieuwe projecten (bijv. Fantom gov, KuCoin kunst verificatie, een industriële hardware-speler, extra IoE-partners en een nieuw GDPR-project met CMS.) Tegelijkertijd zijn ze in gesprek (videogesprekken! ) met verschillende nieuwe leads en richten zich op een lijst van 50 bedrijven die ze hebben geselecteerd als perfecte kandidaten voor VIDT-integratie.

Onder begeleiding van Gert-Jan Huizer hebben ze hun strategisch plan verfijnd met een meer praktische focus. V-ID wil tegen 2020 uitbreiden naar een aantal grote sectoren. Verder wil het bedrijf zich vooral richten op V-ID API-integraties in bestaande softwarepakketten / platforms / oplossingen / diensten.